Acasa Actualitate-Interna Românii au mers la benzinării cu bidoane, canistre și tomberoane

Românii au mers la benzinării cu bidoane, canistre și tomberoane

scris de Misu Andrei
179 Afisari

S-au format cozi la mai multe benzinării din țară, după ce șoferii au fost alertați de informații apărute pe rețelele sociale în legătură cu scumpirea bruscă a carburanților și epuizarea stocurilor. Mulți dintre ei nu s-au rezumat doar la un plin, ci au venit înarmați și cu bidoane, canistre și tomberoane pentru a-și face stocuri. Un bărbat a fost filmat alimentând cu benzină un recipient uriaș montat într-o autoutilitară. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că acele cozi de la benzinării sunt nejustificate. Acesta a precizat că prețurile nu vor crește peste noapte, iar stocurile de carburant în România sunt suficiente.

foto: captura video

Din cauza unor postări alarmiste pe rețelele sociale au existat reacții în lanț. Românii din marile orașe au luat cu asalt benzinăriile, cu bidoane și canistre la ei. Oamenii s-au îngrijorat că urmează noi scumpiri la pompă, în contextul războiului din Ucraina.Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut un apel către români să nu mai stea la cozi.  Ministrul a dat asigurări că benzina nu va ajunge să coste 10 lei, așa cum s-a vehiculat pe internet: „Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. Nu există niciun motiv să avem cozile acestea”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS