Acasa Actualitate-Interna Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni

Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni

scris de Misu Andrei
67 Afisari

Termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID va fi redus de la 6 la 4 luni în România, începând de luni, 17 ianuarie. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

„Toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă, pentru că datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere – dacă vreţi – a eficienţei vaccinurilor faţă de infecţia cu varianta Omicron. De ce s-a ales acest prag de patru luni? Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte ţări europene. Majoritatea au ales două praguri: de trei luni sau de patru luni. Am decis să optăm pentru pragul de patru luni, pentru că datele ştiinţifice ne arată că protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a adăugat că, din punct de vedere al efectului imunologic, prin administrarea mai devreme de patru luni „se pierde efectul de booster real” al dozei de vaccin asupra răspunsului imun.

„Această modificare va fi disponibilă începând de luni, 17 ianuarie. Practic, de luni, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster, incluzând aici toate persoanele de peste 12 ani”, a spus el.

1 comentariu

Călugărul 13-01-2022 - 23:11

S-a întîmplat cu o jumătate de oră în urmă. Decizie finală asupra dreptului de a te vaccina sau nu. NIMENI în SUA nu mai are voie să oblige pe cineva să se vaccineze, nici o companie nu-și mai poate obliga angajații să se vaccineze, pentru că SUPREME COURT a dat verdictul că : vaccinarea obligatorie e ÎMPOTRIVA dreptului fundamental al omului și al constituției americane. eci, antivacciniștii au avut dreptate. Acum, nici o țară de pe această planetă care se dorește a fi percepută ca o țară democrată nu mai are voie să oblige pe cineva să se vaccineze, inclusiv Australia. Tenismenul sîrb, a primit cel mai frumos cadou pe acest an. Președintele Biden care a cerut tuturor companiilor din SUA să-și oblige angajații să se vaccineze, a primit un pumn direct în față. Normal și firesc, după acest verdict, aces bolnav mintal care a furat alegerile, ar trebui să-și dea demisia, împreună cu toți cei alături de el, și să ceară alegeri anticipate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult