Acasa Actualitate-Interna Scandal după închiderea din nou a restaurantelor. Reprezentanții HoReCa spun că dau statul în judecat

Scandal după închiderea din nou a restaurantelor. Reprezentanții HoReCa spun că dau statul în judecat

scris de Misu Andrei
62 afisari

Noile restricții afectează inevitabil economia. Industria HoReCa, puternic lovită de criza sanitară, primește o nouă lovitură, multe unități de cazare sunt în pericol să-și închidă porțile definitiv. Reprezentanții industriei spun că vor respecta măsurile, dar că vor da statul în judecată dacă nu explică și dovedește de ce s-a luat măsura închiderii restaurantelor și cafenelelor. Analistul financiar Iancu Guda a explicat la Digi24 că măsura are însă logică, întrucât că aceste spații sunt zone de socializare, unde oamenii petrec mai mult timp. El a susținut însă că este nevoie de măsuri economice pentru susținerea sectorului.

Este vorba despre două aspecte, o dată vorbim despre legitimitatea măsurii din punct de vedere sanitar, apoi despre impactul economic, a explicat Iancu Guda.

„Mă uit pe un tabel, surse oficiale confirmă că în ultimele două săptămâni au fost depistate 49 de focare în centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici, 46 în unități sanitare, 45 în unități de producție, 28 în instituții publice, 26 în învățământ, iar la ultima poziție vedem un singur focar în zona HoReCa. De aici au fost foarte multe voci în spațiul public care au chestionat logica închiderii dacă avem doar un singur focar în această zonă.

Nu sunt de acord cu acest grafic, pentru că aceste focare se referă la angajații din aceste unități. Chiar dacă este un singur focar unde angajații localului au fost depistați în număr mai mare cu acest virus, HoReCa poate avea impact în transmiterea acestui virusPoate fi locul de îmbolnăvire al clienților care duc mai departe virusul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult