Acasa Actualitate-Interna Scandal la votul din comisiile parlamentare pentru judecătorul României la CEDO

Scandal la votul din comisiile parlamentare pentru judecătorul României la CEDO

scris de Misu Andrei
66 afisari

Comisiile reunite juridice și pentru drepturile omului din Senat și Camera Deputaților nu au reușit să voteze, marți, propunerile Guvernului pentru funcția de judecător la CEDO. Votul va fi reluat miercuri.

Şapte candidaturi pentru judecător la CEDO

Ședința a fost una tensionată, după ce președinta de ședință, Laura Vicol, a fost acuzată de colegi că a numărat greșit voturile. Este vorba de votul pentru fostul agent guvernamental la CEDO, Răzvan Horațiu Lazăr, care a primit un aviz negativ. Celelalte două propuneri, Sebastian Rădulețu, avocat în Craiova și Bogdan Iancu, profesor universitar, au fost avizate pozitiv.

Surse politice susțin că favoritul PSD pentru funcție ar fi Sebastian Rădulețu, însă decizia aparține Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care alege dintre cei trei candidați.

După ce mai mulți membri ai comisiei au sesizat rezultatul viciat al votului, Vicol a anulat votul printr-un mesaj trimis pe Whatsapp și a anunțat că va convoca o nouă ședință pentru miercuri, de la ora 12:00, spun surse din comisie.

Lista cu cele trei propuneri a fost trimisă în Parlament în urma selecției de la Ministerul Justiției, realizată de o comisie de specialiști. Avizul comisiilor parlamentare este consultativ.

România trebuie să propună o listă cu trei candidați, urmând ca Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă în final judecătorul României la CEDO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS