Acasa Actualitate-Interna Școlile din București rămân închise

Școlile din București rămân închise

scris de Misu Andrei
72 afisari

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, în unanimitate, ca măsurile restrictive să fie prelungite cu încă 14 zile, până pe 16 noiembrie. Asta înseamnă că elevii vor învăța în continuare online, de acasă, iar masca va fi în continuare obligatorie în spațiile publice. Totodată, restaurantele și cafenelele rămân închise în interior, iar activitățile desfășurate în interior, precum cele din în cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Tocmai s-a încheiat ședința. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noapte, aprobate prin fosta hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun să fie introduse măsuri noi. Măsurile vor fi până în data de 16 noiembrie la ora 12:00. (…) Nu s-a luat nicio altă măsură restrictivă”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Traian Berbeceanu a mai spus că în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată, deoarece „nu poate CMSU să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive limitări de drepturi și libertăți”. 

Prefectul a adăugat că rata de infectare în București este de 3,91 la mie, iar o astfel de măsură ar putea fi luată prin hotărâre de guvern: S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult