Acasa Actualitate-Interna Se face aeroport în Sectorul 4: Proiectul aeroportului din sudul Capitalei a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 4

Se face aeroport în Sectorul 4: Proiectul aeroportului din sudul Capitalei a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 4

scris de Misu Andrei
54 Afisari

Construirea unui aeroport internațional prin contribuția Sectorului 4 al Municipiului București, în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu, a intrat în linie dreaptă.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat în ședința de astăzi asocierea între cele două entități administrative, în vederea finanțării și realizării în comun a acestui proiect de investiții deosebit de important pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucureștiului.

Ce structură va avea aeroportul?

Aeroportul ce urmează a fi construit în sudul Capitalei va fi unul internațional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Brașov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de județe, cu o populație mai mare.

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât și cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condițiile în care, pe ambele direcții, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment.

Aeroportul, visul lui Daniel Băluţă

Împreună cu autoritățile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni.

Ce este însă foarte important este faptul că aceasta va fi o investiție publică, a statului român, și va rămâne în proprietatea statului român. 

Este o certitudine pentru noi toți cei care trăim în Sud, că viața noastră trebuie să crească din punct de vedere calitativ și să facem tot ce ne stă în putință să atragem cât mai multe investiții, pentru că aici, din păcate, nu s-a investit.

Visul pe care îl am este acela de a crea mult mai multe locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitatea noastră și nu numai.

Bucureștiul merită un astfel de tip de dezvoltare, pentru că în noua anvelopă nu mai încape și trebuie o investiție de calitate în acest sens.

Aici vorbim cel puțin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popești Leordeni sau Jilava, pentru că este singura cale prin care să putem obține o capitală de nivel occidental”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS