Acasa Actualitate-Interna Se schimbă regulile la înscrierea în clasa zero, în Bucureşti

Se schimbă regulile la înscrierea în clasa zero, în Bucureşti

scris de Misu Andrei
98 afisari

Vor fi reguli noi pentru înscrierea la clasa pregătitoare, de anul acesta, în București. Elevii vor fi repartizați în clase în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți. Prin aceeași metodă vor fi aleși și învățătorii, iar „lista de copii” pentru un anumit cadru didactic va deveni istorie, susțin inspectorii școlari.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a găsit o metodă ca să elimine listele de copii pentru o anumită învățătoare și, implicit, nemulțumirile părinților.

Astfel, clasele de pregătitoare ar urma să fie formate după ce elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți „în ședință publică organizată de unitatea de învățământ”.

Și repartizarea învățătoarelor se va face tot prin tragere la sorți, pentru ca părinții să nu se mai înghesuie, toți, la cel mai bun dascăl al școlii și nici învățătoarele să nu își mai aleagă elevii după bunul plac.

ISMB promite că această măsură, ce va fi elaborată prin Consiliul de Administrație, va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare și discriminare a elevilor, dar și a cadrelor didactice.

Modelul există deja în Timiș, unde repartizarea copiilor în ordine alfabetică la clasele pregătitoare se face după noile reguli, de patru ani.

Inspectoratul școlar județean a decis implementarea acestei măsuri după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat, în 2016, un liceu din Timișoara, dar și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, pentru că cele două instituții au aplicat criterii discriminatorii la înscrierea copiilor în școală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult