Acasa Actualitate-Interna Sectorul 1 este in stare de alerta

Sectorul 1 este in stare de alerta

scris de Misu Andrei
124 Afisari

Prefectura Capitalei a decis vineri dimineața să declare stare de alertă în Sectorul 1, pentru a rezolva criza gunoaielor. Astfel, deșeurile vor putea fi ridicate în regim de urgență. Anunțul a fost făcut de prefectul Alin Stoica. Starea de alertă poate fi impusă pentru 30 de zile.

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand a cerut miercuri, pentru a doua oară, declararea stării de alertă în sector, din cauza munților de deșeuri de pe străzi. Potrivit documentului transmis de Comitetul local pentru situații de urgență, în Sectorul 1 ar fi 2.700 de tone de gunoi neridicat. Este ceea ce se numește gunoi stradal. Adică orice, de la resturi de mâncare la moloz, cauciucuri uzate și crengi de copaci. Oamenii le aruncă la colțurile străzilor, iar firma de salubritate, aflată în conflict cu primăria, nu le mai ridică de la începutul lunii iunie.

Alin Stoica a explicat joi la Digi24 că în starea de alertă „se pot lua măsuri punctuale, care să rezolve amenințarea, aceasta fiind acumularea de deșeuri.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a precizat el.

1 comentariu

Stefan 24-07-2021 - 23:35

Suntem la SRI Lanka in anul 2021 cu consecintele politicii lor, a marionetelor lor si frica noastra a tuturor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult