Acasa Actualitate-Interna Șeful Jandarmeriei, la DNA, într-un dosar privind încasarea ilegală a zeci de mii de lei

Șeful Jandarmeriei, la DNA, într-un dosar privind încasarea ilegală a zeci de mii de lei

scris de Misu Andrei
94 Afisari

Colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, s-a prezentat joi la sediul DNA într-un dosar în care este suspect că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și astfel ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei. Acesta a spus că, în opinia sa, este nevinovat.

Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria

“Nu mi-am luat avocat. În opinia mea sunt nevinovat. Sunt aspecte tehnice pe care le va clarifica domnul procuror de caz”, a declarat Bogdan Enescu.

Întrebat dacă este cazul să-și dea demisia, el a spus că “sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

În luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea – și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei.

Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă, prejudiciul fiind de circa 40.000 de lei. El ar fi aprobat și orele suplimentare în cazul celor doi subalterni.

Acuzația adusă ar fi de uzurpare a funcției.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS