Acasa Actualitate-Interna Sibiul ar urma să intre în carantină

Sibiul ar urma să intre în carantină

scris de Misu Andrei
54 afisari

Autoritățile analizează posibilitatea ca Sibiul să intre în carantină, după ce la nivelul municipiului rata de infectare cu coronavirus a depășit 11 la mia de locuitori. Prefectura Sibiu a anunțat că vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

”Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a anunțat Prefectura Sibiu.

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat miercuri seara, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. ”Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Întrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu să intre în carantină, prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză. ”În funcție de propunerile pe care le vor face specialiștii, având în vedere evoluția situației epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația este tot timpul în atenția echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Municipiul Sibiu și alte trei localități, propuse pentru carantinare de DSP

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult