Acasa Actualitate-Interna SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați

SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați

scris de Misu Andrei
162 Afisari

10 echipaje SMURD din țară au ajuns în Capitală, după ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu noul coronavirus s-a dublat, iar paramedicii abia mai fac față solicitărilor. Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe în București au misiunea de a prelua transporturile pacienților fără probleme grave, tocmai pentru a lăsă echipajele SMURD din Capitală să se ocupe de cazurile grave. În același timp, unitățile de decontaminare încep din nou să fie solicitate din ce în ce mai mult după o perioadă în care părea că pericolul a trecut.

Cele 10 mașini de intervenție au ajuns în cursul zilei în Capitală, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare. Decizia a fost luată după ce numărul pacienților depistați cu noul coronavirus a crescut vertiginos în București.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor. Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto. Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale. Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult