Acasa Actualitate-InternaSocial ȊCCJ: Adopţiile de câini de la Mihăileşti suspendate. Vezi motivul!

ȊCCJ: Adopţiile de câini de la Mihăileşti suspendate. Vezi motivul!

scris de Laurentiu Banches
20 afisari

Procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, fişele medicale ale câinilor aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti, adopţiile din acest centru fiind suspendate.

ȊCCJ: Adopţiile de câini de la Mihăileşti suspendate. Vezi motivul!

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au anunțat vineri, 20 septembrie, cǎ  procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ȊCCJ), împreună cu reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut joi un control la adăpostul de câini de la Mihăileşti. În urma controlului au fost ridicate fişele medicale ale câinilor aflaţi în baza ASPA de la Mihăileşti, în baza unei ordonanţe de delegare. Astfel, adopţiile şi sterilizările din baza de la Mihăileşti au fost suspendate pe o perioada nedeterminată, au precizat reprezentanţii ASPA.

„Autoritatea pentru Supavegherea şi Protecţia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adopţie cât mai repede cu putinţă”, au precizat sursele citate, într-un comunicat de presă, remis de mediafax. Programul de adopţii se desfăşoară normal în adăpostul ASPA din strada Theodor Pallady, între orele 9.00 şi 15.00.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

1 comentariu

Porky 20-09-2013 - 14:17

Ar trebui otraviti toti cat mai repede. Nu mai trebuie risipiti bani pe caini ucigasi cand sunt atatea alte urgente.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult