Acasa Actualitate-InternaSocial Șeful CNAS, Cristian Bușoi, și-a dat demisia

Șeful CNAS, Cristian Bușoi, și-a dat demisia

scris de C.S.
1 afisari

Liberalul Cristian Buşoi a venit la Guvern pentru a-şi depune demisia de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), unde ocupă rangul de secretar de stat. Buşoi a fost propus de PNL pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, înainte de ruperea USL.

Liberalul Cristian Buşoi a venit la Guvern pentru a-şi depune demisia.

Preşedintele demisionar al CNAS, Cristian Buşoi, regretă că nu a avut şansa să ducă până la capăt proiectul privind cardul naţional de sănătate, însă, pe de altă parte, se declară împăcat cu decizia de plecare din funcţie, precizând că rămâne „la dispoziţia partidului”, pentru a face „orice muncă”.

„Sunt de 17 ani în PNL. Am fost trei ani în Parlamentul României, şase ani în Parlamentul European. Am fost opt luni preşedintele al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Sunt bucuros pentru că mi s-a făcut onoarea de a fi nominalizat ca ministru al Sănătăţii, chiar dacă nu s-a legiferat, din cauza blocajului politic'”, a mai spus preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-o conferinţă de presă organizată miercuri, după ce şi-a depus demisia din Guvern împreună cu toţi demnitarii liberali.

Potrivit lui Buşoi, cardul naţional de sănătate a fost proiectul pe care şi-ar fi dorit să îl vadă dus până la capăt.

În privinţa programelor de sănătate, Buşoi a amintit că CNAS a reuşit să desfiinţeze, la 1 septembrie 2013, lista de aşteptare pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice

Tot în mandatul lui Buşoi, CNAS a reuşit să plătească datorii de 33,3 milioane de euro pentru serviciile medicale efectuate de români în străinătate, dintr-un total de 168 milioane de euro, aceasta reprezentând cea mai mare plată de acest fel efectuată de România de la data aderării şi până în prezent.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca până miercuri la ora 12 miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

1 comentariu

Pribeagul 26-02-2014 - 21:51

pare a fi un baiat inteligent si onest. daca aveam norocul sa fi stat 5-10 ani in postul respectiv, probabil ca reusea sa faca ordine in vesparaiul asta numit cnas. cine va face ordine in cel mai corupt sistem al statului roman, sanatea?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult