Acasa Actualitate-InternaSocial “Cornul şi laptele”, bani aruncaţi pe ferestrele şcolilor

“Cornul şi laptele”, bani aruncaţi pe ferestrele şcolilor

scris de C.P.
2 afisari

Elevii de la ţară folosesc cornul şi laptele oferite de guvern pentru a hrăni animalele din gospodărie.

Cornul si laptele, un program guvernamental esuatŞcolarii de la oraş se bat sau chiar joacă fotbal cu produsele, în timp ce profesorii sunt frustraţi că, în pofida pregătirii profesionale, au ajuns să împartă alimente, se arată, potrivit RRA, într-un studiu finanţat de guvern privind impactul şi eficienţa programului „Cornul şi laptele”.

Studiul scoate în evidenţă faptul că produsele sunt consumate într-o măsură mai mare la ţară, unde cornul şi laptele reprezintă o sursă importantă de hrană pentru familiile elevilor, în special în cazul copiilor de etnie romă care vin la şcoală motivaţi de această gustare.

Dacă în mediul rural cornul şi laptele sunt consumate totuşi în proporţie de 90%, chiar şi ca hrană pentru animale, la oraş procentul scade semnificativ, profesorii estimând chiar că mai mult de jumătate dintre elevi nu consumă alimentele. Programul „Cornul şi laptele” a fost introdus în şcoli începând cu anul 2002, media beneficiarilor fiind de peste două milioane de copii anual.

1 comentariu

Liviu 14-02-2011 - 17:15

Nu prea impart profesorii alimentele … De regula o fac tot copiii. Si pana la urma trebuie sa faca cineva acest lucru ! Ar trebui sa o faca cei din administratie (femei de servicu si secretare) ca oricum nu fac cine stie ce; sa se puna in fisa postului si gata ! Sa te tii atunci furtisaguri !!!

Cretineii care arunca mancarea (painea !) sau care o dau la animale ar trebui trasi la raspundere; atat ei cat si parintii lor ! Problema este ca arunca acea painica si varsa laptele in interiorul scolii … Ar trebui date numai acelora care le mananca, insa este dificil de facut ceva in sensul asta. Aruncatul mancarii tine de educatia romanului si de mentalitatea lui care se formeaza in felul acesta … Trebuie descurajate ferm astfel de practici si trebuie facut educatie cu biciul ca altfel nu se poate !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult