Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE “Plagiatul“ lui Ponta. CNATDCU, reorganizat de ministrul Liviu Pop

UPDATE “Plagiatul“ lui Ponta. CNATDCU, reorganizat de ministrul Liviu Pop

scris de M.A.
467 Afisari

UPDATE: Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, nu a dorit să precizeze dacă va demisiona în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat, spunând că în ultimele două zile s-a concentrat doar pe agenda Consiliului European.

UPDATE: Potrivit Realitatea TV, CNATDCU a ajuns la un consens în cazul Ponta: a plagiat. Cu toate acestea, decizia Consilului nu mai are nicio valoare legală, pentru că a fost luată după ce ministrul interimar al Educaţiei a desfiinţat şi reorganizat CNATDCU.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care trebuia să dezbată posibilul plagiat al premierului Victor Ponta a fost desfiinţat de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

“Plagiatul” lui Ponta. CNATDCU, reorganizat de ministrul Liviu Pop

“Plagiatul” lui Ponta. CNATDCU, reorganizat de ministrul Liviu Pop

Ordinul ministrului, care conţine noul Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), noua structură a acestuia şi mărirea numărului de membri de la 21 la 45, a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. La intrarea în vigoare a actului normativ vor fi abrogate Ordinul ministrului Educaţiei 3760/2011 privind componenţa Consiliului General al CNATDCU, Ordinul ministrului Educaţiei 3.504/2012 privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a CNATDCU în vederea validării tezelor de doctorat şi Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3.759/2011 privind aprobarea Regulamentul de organizare şi funcţionare a CNATDCU şi a structurii acestuia.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a susţinut vineri că nu Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) constată dacă este vorba sau nu despre plagiat în cazul tezelor de doctorat. „Am venit să le spun, cu subiect şi predicat că nu ei decid dacă este sau nu plagiat, ci comisia de etică a Ministerului Educaţiei”, a declarat Liviu Pop înainte de a intra la CNATDCU.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat pentru Agerpres că nu a fost înştiinţat de întrunirea CNATDCU, dar că aşteaptă din partea acestui organism un răspuns la solicitarea trimisă acestui consiliu. Membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-au întâlnit vineri dimineaţă pentru a analiza acuzele de plagiat asupra tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei şi membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a declarat, la Realitatea TV, că Victor Ponta a plagiat. „Membrii Consiliului aveau la dispoziţie toate documentele pentru a face o astfel de verificare. Personal, am făcut o astfel de verificare şi mi-am explicat foarte clar poziţia cum că este vorba de un plagiat evident. (…) Nu ne-am luat după ce a apărut în presa internaţională. Sunt mult mai multe pasaje decât cele relatate de presă, cam 130 de pagini”, a spus Mircea Miclea.

Ordinul ministrului, care conţine noul Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU)

24 comentarii

pathfinder 29-06-2012 - 14:04

INCREDIBIL

Timotei 29-06-2012 - 14:16

Da de unde, nu a plagiat, a copiat si dansul nitel, si numai punctele si virgulele si cu spatiul dintre ele.

Mishu 29-06-2012 - 17:25

Fostul ministru Miclea s-a pronuntat impotriva premierului Ponta de la bun inceput (imediat dupa izbucnirea scandalului in presa;) Bineinteles ca initial, analiza a facut-o si el ca tot omul, pe baza textelor publicate in presa (fara a se afla in posesia cartii originale a dlui Dumitru Diaconu). Poate sinteti asa de amabili sa ne dezvaluie si noua numele celorlati membri din comisia CNATDCU.

In continuare domnule Timotei poate ne dati dezvaluiti si noua opinia dv vis-a-vis de modul prin care fostul ministru PDL a ajuns in fruntea acestei institutii (si-a castigat locul prin concurs, sau a fost numit?)

Apropo, opinii. As fi curios sa aflu si opinia dvs despre integritatea CCR. Multi din tabara SPD sustin ca fostul „deputat PDL” dl. Constantin Zegrean a fost numit in functie de judecator si presedinte al CCR tocmai de presedintele Basescu.In cazul in care aceste afirmari sint adevarate, putem considera ca CCR este o institutie dependenta, partiala si politizata?

Grajdanel 2 29-06-2012 - 15:13

Liviu Pop, PENAL ! … Azi la 12 , el era chemat la ANI !, pt alta infractiune…A schimbat legea ca sa se dea bani direct de catre cadrele didactice la Sindicate direct, prin poprire pe salariu , CONFLICT DE INTERESE !!!!!!!!!!!! L.Pop este pt Pontator IDEM cum a fost Grajdan pt Nascase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pop = Grajdan 2 ! PUSCARIA, arestati toti !!! Tovarasi PSD, ati imbulinat-o ! Voiculescu Mafiotul Secu Motanu’ Antena3, isi da demisia ca sa scape de Judecata de AZI de la I.C.de C.si Justitie, care-l baga la Puscarie !!! Mon.Oficial era trecut ILEGAL si MAFIOT la Guvern, de la C.Deputatilor, pt a NU intra la parnaie Voiculescu si pt a NU publica Hotararea C.Constitutionale ce consfintea prevederea Constitutiei ca PRESEDINTELE merge la C.European, NU Pontatoru’ zabauc! In aceeasi zi, Pop merege si DESFIINTEAZA Consiliul de Acreditare EXACT cand ii evalua teza PLAGIATORULUI ORDINAR Ponta!!! Incredibila restauratie mafiota in Romania a comunistoizilor PSD!!! HUO!!!

jan dinu 29-06-2012 - 17:29

– ROMANIA – in shtreangul poantelor fara sfirshit !!!
Halal natiune!
JD-USA

Dorin C. 29-06-2012 - 18:01

Oamenilor corecti si de treaba nu li se permite sa aiba acces la putere. Sint inlaturati prin orice mijloace murdare, amenintari etc. Daca in ’45 nu am fi fost dati cadou bolsevismului, in ziua de azi tara s-ar fi aflat in fata unor tari ca Grecia, Portugalia, Irlanda sau chiar si Spania. Alte rinduieli ar fi fost. Chestiile astea nu prea vrei sa le vezi Jane.

jan dinu 29-06-2012 - 18:31

E cam complicata -HIStoria :
Japonia a fost data …bombelor atomice …
Germania a fost data invingatorilor …-:))
ROMAnii au fost shi sunt „dati drakului !!!!…-:))
Ce cred EU marele „indiPINdent:
Cuplu Ponta – Antonescu nu e mai rau decit
Cuplu Blaga – HUNgarescu …!
Aci e buba …procentajelor 90%-10%….
JD-USA

Dorin C. 29-06-2012 - 18:36

Nu e complicata Jane. Cei care o genereaza sint problema.

Pribeagul 29-06-2012 - 18:07

Ce-i graba asta? Rusine dle Pop-maramureseanu!

USLul n-a avut rezultatele consemnate in ultima perioada pentru ca Pontaplagiatorul este doctor, a cistigat pentru ca oamenii au fost inselati de PDL si cauta o solutie de a scapa de aceasta nenorocire.

Ce bine era daca Pontaplagiatorul nu se incurca cu doctoratul asta. Saracu de el, n-are mintea lui Basescu! Basescu, bagabontul, a ajuns presedintele tarii fara a se incurca cu vreun doctorat.

Inteleg ca lucrarea de doctorat a dlui Pontaplagiator are vreo 500 de pagini. In atita maculatura 1-2 pagini pot fi originale. Atita ajunge.

Teoria relativității restrânse are doat 3 pagini, iar Teoriei relativitatii generale are 46 pagini. De ce s-or fi chinuind doctoranzii nostri sa scrie sute de pagini?

urbos 29-06-2012 - 18:09

Ce-i tantalaule, normal ca trebuie sa se gabeasca, vrei ca Bashina sa-si faca mendrele de dement iar ceilalti sa dea frumos din coada si sa fie corecti. Hai sictir.

Pribeagul 29-06-2012 - 18:47

Idiotas, n-avem nevoie de needucati, prosti, bagabonti, plagiatori, exctoci si altii de acest fel la conducerea tarii!

Tu l-ai votat pe Basescu, si de ani de zile, mereu ii spui celui pe care-l vezi in oglinda, idiotule! 🙂 🙂 🙂

urbos 01-07-2012 - 00:26

Lagagiule, daca n-ai nevoie de needucati nu-i sugeai cacatii Kiorului. Du-te dupa ma-ta ca rage din mormant cand vede in ce hal te prezinti.

BULA 29-06-2012 - 18:10

Vreau sa-i ia pe toti la rand, de la cei mai mari , pana la aia mici, care beneficiaza de doctorat in universitati. Sa-i purece la milimetru patrat, ca aproape toti au plagiat. Daca le da la astia mari in cap, sa se faca curatenie si la nivelul de jos. Sa se scprmoneasca in plagiate si prin cartile publicate, si prin lucrarile de licenta, prin articole si sa nu mai auzim in veci de plagiat in Romania.

urbos 29-06-2012 - 18:16

Atata vreme cat lepadatura Basescu se afla la comanda, NU ii va lua nimeni pe toti la rand. Asta e si schema, secatura securista sta pe dosare, face dosare, cauta in dosare etc si da drumu la ce vrea el.
D-aia starpirea securistului Basescu si a familiei lui reprezinta o necesitate.

leo 30-06-2012 - 21:24

OK Urbos,ai dreptate,nu va fi liniste in tara, pana nu va disparea paranoicul Base.

DXN 30-06-2012 - 22:46

Muculet, stergeti nasu’!

BULA 29-06-2012 - 18:14

Asa ceva n-am vazut. Din toata tara asta de doctori in stiinte, nu gasesc altul mai bun sa conduca Educatia, decat pe urata asta de Androneasca. Crede ca am uitat ca anul trecut, ar fi acceptat sa se intre la facultate fara diploma de bacalaureat ? Si a mai fost la conducere si a provocat dezastru.

BULA 29-06-2012 - 18:16

Atata se zbat, „ca venim noi la putere, sa schimbam, sa dregem” si cand ajung, ii pun tot pe aia de data trecuta. Nu se mai satura.

Mishu 29-06-2012 - 18:42

Citez din alineatul 1, Art. 170, Legea educatiei nationale nr. 1/2011

„In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan” Citat ende*********

Stim cine se afla in fruntea si rindurile institutiei CNATDCU. Liderii si membrii acestei instutiii (politizate) s-au grabit sa actioneze repede, de capul lor (fara a coordona cu CNE sau cu Universitatea Bucuresti). Rusine!

Postarea consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu pe Facebok este o evidenta clara ca presedintele Romaniei va incerca in continuare sa exerseze presiuni asupra Guvernului (prin diferite structuri si oameni pusi in pozitii cheie).

jan dinu 29-06-2012 - 18:50

– Fie-va mila de tzara care inca o mai aveti – !!
” Habitantii ” de pe – Insula Pastelui – construind acei oameni
imenshi din piatra cu prvirile spre cer…cerind ajutor din cosmos…
shi neprimindu-l …au plecat care unde au apucat !
Am auzit ca romanii shi-au facut shatre minunate cit mai departe …
luind cu ei tzara carind-o in spate !
JD-USA

Liviu 29-06-2012 - 19:06

Nu mai inteleg nimic … Pop a spus ca numarul membrilor este de 20 si nu 21 !? Daca sunt 21 atunci doua treimi inseamna 14 si cam are dreptate …

Paul din Ohio 01-07-2012 - 00:48

Liviu,
Nu poate fi un numar par de membri. Ce te faci daca se voteaza 10 la 10?

Liviu 01-07-2012 - 12:33

Pot sa fie si 21 iar unul sa se abtina … Dar Pop a mai zis de mai multe ori ca acea comisie contine 20 de membri ! Naiba sa-i ia ca este o varza in tot sistemul educational din Romania. Baba ala nu stiu ce zic astia ca a mai facut si ala pe ultima suta de metrii … Toti dau si fug ! Oameni fara cuvant, fara raspundere, dara demnitate, fara nimic. Si astia care mai semneaza de bine de rau mai pot fi cat de cat trasi la raspundere insa sa o vedeti pe Abramburica care nu semneaza nimci si se acopera cu semnaturile subalternilor !!! Ca de aceea este totul abramburit ca nu-si asuma raspunderea si lasa cica totul „liber”, „democratic”, „autonom” !!! De fapt fug de raspundere si nu vor sa faca treaba ca lumea ca altfel nu ar mai avea de unde sa suga …

mihai 01-07-2012 - 11:18

Madam Udrea este ceam mai proasta dintre DOCTORII de dupa 1989. cum sa afirmi ca ti-au scris colegii lucrarea de doctorat? atunci de ce nu au luat colegii doctoratul? nu era mai corect asa? adica ea este „DOCTOR” pe munca altuia? inseamna ca era prea proasta ca sa scrie lucrarea. si atunci, intreb si eu , de ce mai preda la facultate? sa se ia la verificat lucrarile tuturor sa vedem cine. ce si cum. BASHESCu , care n-a scris in viata lui nimic altceva decat note informative, este invidios pe PONTA ? pai , cine l-a oprit sa scrie si el macar o povestioara, un banc? sa-l lase pe PONTA in pace , ca pe noi nu ne intereseaza plagiatul lui ci cum rezolva problemele economiei tarii. noi suntem in rahat pana la gat si pe ala il intereseaza plagiatul? rushine BASHESCU si PDL.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult