Acasa Actualitate-InternaSocial „Aici nu se fumează! Trăiește sănătos!”

„Aici nu se fumează! Trăiește sănătos!”

scris de R. C.P.
219 Afisari

PNL Filiala Sector 2 a mai făcut un pas în demersul non-formal de a susţine activ educaţia tinerilor şi adolescenţilor din Sectorul 2.

Dan Cristian Popescu

Sub egida campaniei civice „Vara asta politica înseamnă EDUCAŢIE!”, PNL Filiala Sector 2 a decis, ca începând cu data de 13 iulie 2011, să interzică cu desăvârşire fumatul în incinta celor patru sedii zonale şi a Sediului Central.

Sloganul sub care se va desfăşura această acțiune de informare şi promovare a unui stil de viaţă sănătos, fără fumat, derulată de PNL Filiala Sector 2 este: „Aici nu se fumează! Trăiește sănătos!”.

Prin acţiunea de interzicere a fumatului în sediile filialei, PNL Sector 2 doreşte să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte conştientizarea efectelor nocive ale fumatului activ şi pasiv, se arată într-un comunicat de presă semnat de Dan Cristian Popescu, preşedinte PNL Filiala Sector 2.

“Prin programe specifice şi prin promovarea activităţilor sportive pe care Filiala Sector 2 a PNL le organizează trebuie descurajat consumul de tutun. Consumul de tutun este privit ca factor favorizant pentru bolile cardiovasculare – care în România reprezintă prima cauză de deces – dar şi pentru bolile pulmonare, pentru cancer în general.

Fumul de ţigară eliberat în mediu conţine mai mult de 4.000 de substanţe chimice, dintre care cel puţin 69 au acţiune cancerigenă, provocând boli grave şi moarte prematură. Fumatul pasiv (respirarea aerului poluat cu fum de ţigară) este o altă cauză dovedită pentru apariţia de boli cardiace, cancer pulmonar, moarte subită infantilă, precum şi pentru naşterea de copii cu malformaţii”, se mai spune ]n comunicat.

6 comentarii

Attila 14-07-2011 - 18:13

WAX!
Nu fumeaza, dar beau sucuri facute din chimicale si maninca produse cu 10 e-uri in compozitie.

Prefer sa fumez…

geek-a-contra 14-07-2011 - 18:47

de unde stii tu ce beau toti nefumatorii? dar tu ce bei?

Arhimede 14-07-2011 - 22:47

Habar n-am ce bea Attila.

Dar eu beau apă minerală sau de la izvor de munte, nectar şi siropuri de fructe făcute în casă, rachiu tot aşa şi vin tot de acolo…

contra-geek 14-07-2011 - 21:22

Lasa-i, ma… ca nefumatorii astia or sa se duca pe lumea cealalta vii…

geek-a-contra 14-07-2011 - 23:14

amice, ma doare taman sub coccis de aia de fumeaza si daca se duc pe aia lume vii ori morti pe motiv de deces. atit timp cit nu o fac in preajma mea si nu imput aerul pe care il respir si eu. ce ma deranjeaza este atitudine de ba p’a matii si io fumez da’ tu bei chimicale. si, din nou, tu ce bei? numa’ naturel? acu’, pa bune, ca si arhimede eu unu’ beau numai sucuri 100% de fructe si apa plata. ce-i drept nu duc la ureche un pa’ar de whiskey, palinca sau de vin ca lumea….

unu 15-07-2011 - 09:48

manca,bea,fumeaza si xxxxx….alta viata nu mai traiesti…te pazsti de astea si mori cazut intr-un canal..sau alta chestie…ce folos sa ajung neputincios si nefericit la 90 de ani???60 traind cum imi ….place mi-s destui…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS