Acasa Actualitate-InternaSocial 0800.080.100 – Ajutor telefonic pentru tinerii care se gandesc la suicid

0800.080.100 – Ajutor telefonic pentru tinerii care se gandesc la suicid

scris de Ziua Veche
25 afisari

 

.Tinerii, din cauza instabilitatii emotionale dar si influentati de diferiti factori din mediul inconjurator, pot fi de multe ori in situatia de a se gandi la suicid. Fie ca au prieteni care se gandesc la suicid, ca au cunostinte sau persoane din anturaj care au incercat sa se sinucida sau chiar au incercat sa se sinucida, situatia poate deveni tragica daca intr-un moment critic tinerii nu primesc ajutor profesionist.


Pentru a veni in sprijinul familiilor, copiilor sau adolescentilor care, influentati de exemplele prezentate pe larg in mass-media in ultima perioada, manifesta tendinte suicidare, a fost infiintat numarul verde 0800.080.100. Acest serviciu a fost infiintat anul trecut de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, in cadrul “ Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti”, si a avut la baza studiul „Tineri in Europa” la care au participat 2662 de elevi din liceeele de pe raza Capitalei. Cu referire strict la problematica suicidului, cercetarea amintita a relevat urmatoarele: 37,8% dintre adolescentii chestionati au cunostinte care se gandesc sa se sinucida; 23,1% au cunostinte sau persoane din anturaj care au incercat sa se sinucida; 19,2% au prieteni sau persoane apropiate care au incercat sa se sinucida; 9,1% au cunostinte si persoane din anturaj care s-au sinucis; 5,8% au prieteni sau persoane apropiate care s-au sinucis; 15,8% dintre respondenti s-au gandit sa se sinucida; 5,6% au intentionat sa se sinucida; 13,5% dintre respondenti au spus cuiva ca vor sa se sinucida; 5,6% dintre respondenti au incercat sa se sinucida; 2,4 % dintre respondenti au incercat sa se sinucida in anul scolar in curs (2008-2009). La numarul verde 0800.080.100 raspund specialisti in sanatate mintala, psihologie, asistenta sociala, teologie, care, intr-un climat de confidentialitate absoluta, ofera indrumarile de care are nevoie o persoana atunci cand crede ca nimic si nimeni nu o mai poate ajuta.

0 comentariu

naex 23-07-2010 - 07:12

Doua nulutati care nu au reusit in profesie si au ajuns pupatori in kor la alde voiculescu si vantu si pana la urma la cine plateste mai bine.

geek-a-contra 23-07-2010 - 08:34

daca erau pupatori in kur la basescu nu mai erau „nulutati”. ar fi fost valori cu reusite deosebite in meseria, n’asa?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult