Acasa Actualitate-InternaSocial 1 mai – ZIUA MUNCII – Unde poţi să faci grătar în Bucureşti

1 mai – ZIUA MUNCII – Unde poţi să faci grătar în Bucureşti

scris de D.S.S.
11 afisari

Bucureştenii sunt aşteptaţi în aceste zile libere să îşi petreacă timpul în zonele special amenajate de picnic de către autoritătile locale, în sectoarele 2, 4 şi 6 si la Palatul Mogosoia.

1 mai gratar picnic (lumearetetelor.ro)

1 mai, picnic - Vezi unde poţi să faci grătar (foto: lumearetetelor.ro)

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural ‘Palatele Brancovenesti’, ii invita pe bucuresteni la un picnic organizat la Palatul Mogosoaia, in data de 1 Mai, ZIUA MUNCII. De 1 mai, la Palatul Mogosoaia va avea loc si un spectacol cu muzica, dans si teatru pentru copii.

Evenimentul se va desfasura intre orele 10.00-19.00, iar ansamblul Doina si Havana Latin Band vor face ca atmosfera sa fie una de sarbatoare. Invitatul special al zilei va fi Mircea Baniciu care va sustine un concert, impreuna cu band-ul sau. Pe tot parcursul zilei, organizatorii au pregatit o multime de surprize pentru toti participantii la picnic

Primaria Capitalei pune la dispozitie un spatiu special amenajat pentru astfel de activitati, intr-un loc incarcat de istorie, cultura si cu multiple oportunitati de petrecere a timpului liber.

Primăria sectorului 2 a amenajat deja o zonă de picnic pe malul lacului Fundeni, în parcul Sf.Pantelimon, urmând să mai amenajeze alte patru zone. ‘Vor mai fi alte parcuri unde vom căuta să mai înfiintăm alte zone. Sunt în lucru spaţii speciale în parcurile Plumbuita , Lunca Florilor, Morarilor, Dobroiesti, unde se vor pune toalete ecologice, canalizare, cosuri pentru gunoi selectiv’, a spus primarul Neculai Onţanu.

În Sectorul 4 a fost amenajat încă din 2009 spaţii speciale de picnic, primarul Piedone luând decizia ca 70 de grătare să fie instalate în Parcul Lumea copiilor cu foişoare în care se poate servi masa. În parc au fost instalate toalete ecologice, coşuri de gunoi, salubrizarea fiind asigurată de administraţia publică locală.

Primăria Sectorului 6 a amplasat, încă de la începutul lunii aprilie, în zona din spatele Parcului Crângaşi (între parc şi Lacul Morii), cinci grătare pentru bucureştenii dornici să-şi petreacă timpul în aer liber, la picnic. În zona Lacul Morii au mai fost amplasate alte două grătare iar Primăria Sectorului 6 extinde zonele destinate activităţilor de picnic.  Astfel, în cartierul ANL ‘Constantin Brâncuşi’ deja se află în curs de amenajare alte şase grătare. În ambele zone destinate activităţilor de picnic vor fi amplasate şi toalete ecologice.  Pentru a întâmpina orice incident care ar putea interveni, poliţiştii locali vor supraveghea, în permanenţă, locurile unde se află amplasate grătarele.

Conform legii Legii nr. 54/2012 privind reglementarea activităţilor de picnic, trebuie amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, care vor dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Ele se vor găsi în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor. Desfăşurarea activităţii de picnic în alte zone decât cele amenajate special va fi interzisă.

Persoanele care merg la picnic nu au voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele. Oamenii sunt obligaţi prin lege să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul aşa cum l-au găsit, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri. Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

2 comentarii

burebista 30-04-2012 - 20:38

sunt locuitor al sectorului 6 si tin sa multumesc pe aceasta cale primariei sectorului 6 si oamenilor de acolo pentru ceea ce au facut pentru noi, pentru amenajarea acelor spatii speciale pentru gratare.

roxana n 01-05-2012 - 21:10

Este o idee foarte buna si tin sa multumesc primariei sectorului 6 pe aceasta cale. Nu stiu cum a fost in alte sectoare, dar in 6 e super.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult