Acasa Actualitate-InternaSocial 10 august – “Ziua fără accidente rutiere”

10 august – “Ziua fără accidente rutiere”

scris de Bogdan Crețu Roman
3 afisari

Ziua de 10 august va fi sarbatorită, în fiecare an, drept „Ziua fără accidente rutiere”, în urma unei iniţiative AVAC România (Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere din România).

ziua_fara_accidente“Am ales această dată deoarece conform informaţiilor sintetizate de noi, în lunile de vară, care corespund concediilor de odihnă, numărul accidentelor de circulaţie tinde sa aibă o valoare crescută, atât în România, cât şi pe plan internaţional”, a declarat  Nedelescu, preşedintlee AVAC România

Potrivit statisticilor, în 2010, în România au avut loc 9.213 accidente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 2.363 de oameni, iar 8.477 de persoane au fost rănite.

Toţi participanţii la trafic sunt chemaţi să marcheze „Ziua fără accidente rutiere” şi să respecte permanent decalogul siguranţei rutiere:

1. Folosesc centura de siguranţă;

2. Port casca dacă sunt pe motocicletă sau bicicletă;

3. Conduc cu viteză regulamentară şi la distanţă sigură pentru condiţiile drumului pe care sunt;

4. Nu conduc sub influenţa alcoolului sau a drogurilor;

5. Nu vorbesc la telefon în timp ce conduc;

6. Port vestă sau elemente reflectorizante ca pieton, biciclist si motociclist aflat pe carosabil;

7. Cunosc şi respect regulile de circulaţie;

8. Păstrez vehiculul în bună stare de funcţionare;

9. Conduc preventiv autovehiculul pe drumul public;

10. Sunt mai atent şi mai politicos în trafic pentru a evita accidentele de circulaţie.

Pentru a marca evenimentul, la data de 9 August 2011, între orele 10:00 -12:00, în Piata Constituţiei, se organizează simularea a unui accident.

1 comentariu

Cornelia Galavan 10-08-2011 - 13:39

AVAC – CORNELIA GALAVAN.
Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie a fost infiintata din initiativa Corneliei Galavan, infirma in urma unui accident rutier, victima a unui act de justitie in urma unei expertize false ascunsa de procurori pentru musamalizare dosarului penal. Initiativa infiintarii AVAC are la baza atat tragedia accidentului si a abuzurilor comise de magistrati cat si lupta pentru condamnarea pentru prima data in Romania a unui expert judiciar – auto. Deasemeni cunoscand intre spitale si instante judecatorest zeci de alte victime ale accidentelor rutiere devenite si victime ale magistraturii in procese inechtabile a organizat in premiera actiuni de protest oficiale impreuna cu acestia. Drept recunostinta conducerea AVAC- ului a indepartat-o ca incomoda impreuna cu sotul sau Ioachim Galavan ” membru fondator ”. Din anul 2001 in urma inalaturarii imorale si nestatutare Cornelia Galavan infirma in carje a initiat proiectul ” LACRIMA RUTIERA ” prin care sunt comemorate pentru prima data victimele ” genocidului rutier ” din Romania. Proiectul fiind cunoscut si apreciat in Uniunea Europeana la cel mai inalt nivel, precum si in lume prin OMS, autoarea proiectului devenind membra a PRI – La Prevention Rutiere Internationale pentru implicare civica, culmea alaturi de AVAC, asociatia care ii datoreaza ideea infiintarii si a existentei. Ulterior asociatia care si asa avea in cei 10 ani de existenta foarte putini membri, din cauza disensiunilor la nivelul conducerii (sponsorizari, colaboratori, pareteneri ) s-a divizat in doua miniasiciatii AVAC codusa de Marian Nedelescu si AVAC MBJI codusa de Lt. Col (r) Jand. Ion Mihail, devenind cocurente. Degeaba a incercat Gen. (r) Virgil Vochina sa reunifice asociatia dar nu a reusit nici macar sa afle cat membri are asociatia si nici cum au fost folosite sponsorizarile fiind nevoit datorita disensiunilor, pentru a nu-si compromite imaginea recunoscuta, sa-si dea demisia dupa nici un an de mandat. In Romania imoralitatea este peste tot, iar impostura si dispretul tin loc de rasplata. Va rog sa cititi articolul ” S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR, RAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ” precum si articolul ” CORNELIA GALAVAN, FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” care sustin afirmatiile de mai sus, subiect facut cunoscut si de ziaristi ca Viorel ILISOI, Andi TOPALA, Silviu ALUPEI, Mihai MINCAN, Adrian ARTENE si altii si cunoscut si de PRI dar si de parteneri si colaboratori ai AVAC. Daca Cornelia Galavan nu era victima unui tragic accident in urma caruia a ramas infirma si daca nu se implica civic si public in demascarea coruptiei si abuzurilor comise in solutionarea dosarelor penale prin care ” asasinii soselelor ” sunt favorizati, mai se infiinta AVAC ?
Cotidianul ‘ ZIUA ‘ a fost primul cotidian care a adus la cunostinta ‘ cazul Cornelia Galavan ‘ care a stat la baza initiativei infiintarii AVAC. ziaristi ca Petre Niteanu, Aida Sotea, Adrian Artene, George Tarata, au publicat articole cu acest caz.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult