Acasa Actualitate-InternaSocial 100 de animale exotice au ars de vii la Floreşti (Prahova)

100 de animale exotice au ars de vii la Floreşti (Prahova)

scris de A.P.
8 afisari

Peste o sută de animale, zeci de tone de furaje şi mai multe bunuri au ars într-un puternic incendiu ce a izbucnit joi la o hală a unei ferme din comuna prahoveană Floreşti şi care s-a extins afectând alte două construcţii aflate în apropiere, una dintre ele aparţinând unei societăţi comerciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Marina Dinu, incendiul a izbucnit la o hală metalică având o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, în care se aflau depozite de furaje, precum şi păsări şi animale exotice.
Au ars 20 de tone de cereale şi 150 kilograme de fân depozitate în podul halei, dar şi 60 de păsări de expoziţie, între care lebede, raţe şi păuni, şi alte 60 de animale (iepuri, ratoni), un ATV, trei biciclete, o şaretă, o rulotă, patru butelii, sisteme de supraveghere, un generator electric şi documente de provenienţă a respectivelor animale.

Flăcările s-au extins, afectând alte două construcţii aflate în apropierea halei. La una dintre clădirile afectate, care aparţinea tot proprietarului halei, au ars lambriul (10 mp) şi tavanul (20 mp), iar cealaltă construcţie, care aparţinea unei societăţi comerciale, a fost afectată pe o suprafaţă de 350 mp, arzând tâmplăria, acoperişul, mobilier, textile, aparate electrice şi electrocasnice şi documente.

Pompierii au reuşit să salveze o clădire de locuit aflată în vecinătate halei, o magazie cu materiale de uz gospodăresc, o sută de păsări şi 50 de animale. Pentru localizarea şi stingerea incendiului s-a intervenit cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă ale ISU Prahova, operaţiunea durând aproximativ trei ore şi jumătate.
Două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, una dintre acestea suferind un atac de panică, iar o a doua suferind arsuri la un picior.

Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza unui cablu electric defect.  Valoarea pagubelor nu a fost încă stabilită.

Proprietarul fermei este un cetăţean iranian care a dezvoltat la Floreşti o minigrădină zoologică. Reza Taher, iranianul stabilit în Prahova de aproape 20 de ani, creşte la Floresti animale exotice special pentru sacrificare. A devenit celebru atunci cand a decis sa aduca la ferma sa porcii vietnamezi, extrem de apreciati de gurmanzi.

1 comentariu

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 08-08-2013 - 16:54

Si, din cauza ca Ponta este in vacanta cu bona lui la Miami, nu s-a sinchisit nimeni sa declare „doliu national”. Fara Ponta suntem o tara de tranchilizati paralizati!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult