Acasa Actualitate-InternaSocial 1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul si Presedintia

1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul si Presedintia

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Presedintele Confederatiei National Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat luni ca la actiunile de pichetare a sediilor Guvernului si Presedintiei vor participa zilnic aproximativ 1.000 de persoane, iar la mitingul din 19 mai sunt asteptati 40.000 de oameni in Piata Victoriei.


Bogdan Hossu a spus ca decizia privind declansare grevei generale, incepand cu 25 mai, trebuie discutata cu toti liderii de sindicat, pentu ca pentru zilele de greva nu se platesc salarii, ceea ce ar putea insemna un ajutor dat Guvernului si inca o diminuare a veniturilor bugetarilor. „Aceasta masura va trebui rediscutata cu toti liderii”, a precizat presedintele CNS „Cartel Alfa”, potrivit Mediafax. Liderul „Cartel Alfa” a precizat ca sindicalistii vor hotari dupa mitingul din 19 mai daca vor recurge la o greva generala „sau o miscare de strada asemanatoare celei din Grecia”, respectiv o iesire regulata si blocarea Pietei Victoriei permanent in fiecare zi.

 

Liderul CNSRL Fratia Marius Petcu a declarat, luni, la finalul intalnirii liderilor celor cinci confederatii sindicale, ca sindicalistii incearca atenuarea masurilor de austeritate anuntate de Guvern si presedinte. Petcu a spus ca, daca vor fi aplicate masurile asa cum au fost anuntate de presedintele Traian Basescu, vor actiona in justitie si vor cere blocarea lor la Curtea Constitutionala. Presedintele CNSRL Fratia a mai spus ca la intalnirea de marti, la care participa sindicatele, patronatele, seful statului, Guvernul si partidele politice, le vor fi date toate cifrele referitoare la masurile anuntate de diminuare a cheltuielilor bugetare, pentru a putea fi analizata situatia din perioada urmatoare.

 

0 comentariu

Kim 16-07-2010 - 04:51

Macar coreenii au un sistem de sanatate, pe cand in America o mare parte din populatie refuza sa mearga la spital pentru ca nu are bani. Jupuiala mai mare ca in spitalele americane nu se egzista pe lumea asta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult