Acasa Actualitate-InternaSocial 1050 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la CFR Călători

1050 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la CFR Călători

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Societatea Naţională de Transport Feroviar (SNTF) Călători face disponibilizări. 1.050 de salariaţi ai CFR Călători vor fi disponibilizaţi din luna martie, a declarat marţi, Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare-Comercial.

trenu cfrPotrivit lui Frăţică, cei 1050 de oameni urmează să intre în preaviz începând de miercuri, 22 februarie. “Societatea Naţională de Transport Feroviar Călători ne-a transmis marţi o notificare potrivit căreia un număr de 1.050 de salariaţi care lucrează la nivelul ţării în cadrul acestei societăţi vor fi disponibilizaţi, oamenii urmând să intre în preaviz începând de miercuri, 22 februarie. Referitor la măsurile de protecţie socială prevăzute în contractul colectiv de muncă, fiecare salariat va primi după disponibilizare câte şase salarii medii pe economie”, a declarat Gheorghe Frăţică, citat de Agerpres.

Gheorghe Frăţică a precizat că salariaţii disponibilizaţi se vor confrunta cu mari dificultăţi economice în perioada următoare, deoarece ei sunt, în general, unici susţinători de familie, iar în majoritatea cazurilor este vorba de familii cu câte doi-trei copii.

Potrivit CFR Călători, ca urmare a măsurilor de reorganizare structurală a actualelor Regionale şi a centrelor comerciale, numărul salariaţilor va fi redus cu 1.050 la CFR Călători şi 93 la companiile Voiaj CFR şi CFR Gevaro.

1 comentariu

laurivi 22-02-2012 - 00:49

Daca doriti sa stiti mai multe FORUMTRENURI

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult