Acasa Actualitate-InternaSocial 11.400 de lei prima de casare pentru cumpararea de masini noi

11.400 de lei prima de casare pentru cumpararea de masini noi

scris de Ziua Veche
2 afisari

Pentru achizitia de autoturisme noi, Ministerul Mediului introduce voucherele obtinute in urma casarii masinilor vechi, valoarea unuia fiind de 3800 de lei pentru fiecare „rabla” scoasa din trafic.

 

Ministrul Borbely a precizat ca se pot folosi trei vouchere pentru fiecare masina noua achizitionata. Acestia nu mai trebuie sa fie agreati de catre Administratia Fondului pentru Mediului. In plus, pesoanele fizice pot cumpara oricate masini vor in acest sistem, firmele fiind limitate la subventii de 200.000 de euro anual. Se accepta si leasingul.

Tractoare noi aproape gratis

Tractoarele si masinile agricole ar putea beneficia de subventii duble, de la Fondul pentru Mediu si din banii alocati prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca aceste doua tipuri de subventie nu se exclud. Programul Rabla pentru tractoare, cu bani de la Fondul pentru Mediu, intra in vigoare in acest an, desi legea care il introduce este din 2008, dar niciodata nu au fost alocati si bani pentru sustinerea lui. Programul este similar celui pentru masini, cu mici diferente: subventia in contul unui tractor casat este de maximum 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% pentru persoane fizice si 40% pentru firme din pretul unuia nou. Potrivit Programului National de Dezvoltare Rurala, pot fi finantate achizitii de utilaje agricole utilizand fonduri comunitare. In acest caz, valoarea subventiei este de 40-65% din valoarea eligibila a proiectului. De unde rezulta ca un taran ar putea sa aiba parte de un tractor nou aproape gratis. In total, Programul Rabla va dispune, in 2010, de 328 milioane de lei, din care 100 milioane de lei numai pentru tractoare si masini agricole. „Bugetul ram=ne deschis”, a completat Ministrul Mediului.

Fara modificari la “Casa verde”

Cat priveste „Casa verde”, programul nu va suferi nodificari, astfel ca si in acest an vor beneficia de subventii pentru sisteme de alimentare cu energie din surse alternative hotelurile, institutiile de stat si asociatiile de locatari. Actiunile de impadurire vor beneficia de mai multi bani, de aproximativ 200 milioane de lei, din care 150 milioane de lei de la Fondul pentru Mediu.De fapt, pentru ministrul Borbely, principala sursa de finantare a actiunilor de mediu, pentru 2010, este Fondul pentru Mediu, alimentat din taxe speciale extrabugetare. Bugetul pe care ill vrea pentru AFM (n.r. – Administratia Fondului pentru Mediu) este de 1,5 miliarde de lei, in conditiile in care Ministerul Mediului are alocat, prin bugetul de stat, 1,7 miliarde de lei. Ram=ne de vazut daca Guvernul va accepta aceste finantari.

0 comentariu

Huhu sulangiul 04-07-2010 - 16:00

Trist dar adevarat!

gica 04-07-2010 - 16:39

cum a murit bormann la fel ca goring daca s fugit in argentina? vai de capul vostru:

Foreskin 05-07-2010 - 22:21

…si Senatul Romaniei.. plus INTREAGA CIOCOIME mai noua…)

PACAT CA NU AU CASTIGAT RAZBOIUL – Lumea ar arata ALTFEL astazi…!

Viorica Ianc 07-07-2010 - 15:59

Un fel de sclavi fericiti !
Acum suntem sclavi nefericiti in afaceri
cu BANUL, de la mana pana la buzunar.
Pe distanta asta sunt asezate tot felul
de banci !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult