Acasa Actualitate-InternaSocial 12.000 de romani arestati in strainatate vor ajunge din 2012 in inchisorile din tara

12.000 de romani arestati in strainatate vor ajunge din 2012 in inchisorile din tara

scris de Ziua Veche
27 afisari

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Bala, a declarat, luni, ca se asteapta ca, incepand din 2012, in inchisorile din Romania sa ajunga aproximativ 12.000 de romani care au fost arestati in strainatate, existand o prevedere europeana in acest sens.


 

 

Chestorul Ioan Bala a declarat, intr-o conferinta de presa organizata la Centrul Crestin de Reintegrare Sociala Onisim din Bistrita, care gazduiesti fosti detinuti, ca exista o recomandare europeana care prevede ca, din 2012, cei care au savarsit infractiuni in alte tari decat cea de bastina, dupa condamnare, sa fie returnati statului de origine, informeaza Mediafax.

„In baza acestei recomandari europene, ne asteptam sa vina circa 12.000 de romani arestati in strainatate. Sunt si cateva sute dati in urmarire pentru infractiuni. Avem aproape peste tot, in toate tarile. Circa 1.200 sunt in alte tari decat UE”, a declarat Bala.

Potrivit acestuia, penitenciarele din Moldova, Bucuresti si judetele invecinate nu ii vor putea primi, fiindca sunt pline.

„In special unitatile din Moldova si cele din Bucuresti si zona apropiata Capitalei, adica Giurgiu, Margineni, Constanta sunt aglomerate”, a declarat Ioan Bala.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Bala, a participat, luni, la Bistrita, la o dezbatere privind reintegrarea in societate a fostilor detinuti, organizata la Centrul Crestin de Reintegrare Sociala Onisim Bistrita, care gazduieste, pe perioada determinata, fosti detinuti care nu au familii si ii ajuta sa-si gaseasca locuinta si loc de munca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult