Acasa Actualitate-InternaSocial 1700 de asigurati afectati de inundatii primesc despagubiri

1700 de asigurati afectati de inundatii primesc despagubiri

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Noua companii de asigurari din Romania lucreaza in prezent la 1.700 de dosare de dauna ce au fost avizate in urma inundatiilor, a anuntat joi Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), printr-un comunicat de presa. Cei noua asiguratori – Allianz-Tiriac, Ardaf, Asirom, Astra Asigurari, BCR Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns, FATA Asigurari si Generali – au anuntat ca plata despagubirilor a inceput deja din aceasta saptamana. Potrivit CSA, cele mai multe dosare de dauna au fost avizate pentru regiunile nord-est, sud-est, sud-vest si vest. Piata de asigurari este pregatita si are capacitatea financiara necesara sa plateasca daunele conform obligatiilor asumate prin contractele de asigurare facultativa a locuintelor incheiate, se precizeaza in comunicatul CSA.


In regiunea de nord-est a tarii, care cuprinde judetele Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Iaşi, Bacau si Vaslui, au fost avizate deja 321 de dosare. Pentru zona de sud-est, care cuprinde judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea si Constanta au fost avizate 132 de dosare de dauna. Pe zona de sud-vest, care cuprinde judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj si Olt au fost deschise 122 de dosare. Alte 153 de dosare au fost deschise in regiunea de Vest a tarii, care cuprinde judetele Arad, Timis, Hunedoara si Caras-Severin. Restul dosarelor de dauna au fost deschise in alte regiuni, se mai arata in documentul CSA.

Indemnizatiile brute platite de societatile de asigurare pentru politele facultative de locuinte au totalizat, in 2008, aproape 17 milioane lei, adica 4,6 milioane euro. Anul trecut, asiguratorii au platit despagubiri aferente contractelor facultative pentru locuinte in valoare totala de 31,4 milioane lei, adica 7,5 milioane euro. Concluzia este aceea ca toate persoanele care au incheiat o asigurare facultativa pentru locuinta si au inregistrat daune au fost despagubite de companiile de asigurari. Locuintele pentru care au fost incheiate polite de asigurare sunt protejate inclusiv pentru riscuri de catastrofa, care includ inundatiile, cutremurul si alunecarile de teren.

Peste doua milioane de contracte de asigurare facultativa a locuintelor erau in vigoare, la data de 30 iunie 2010, conform cifrelor centralizate de CSA, ceea ce inseamna doar 24% din totalul locuintelor din Romania. Potrivit datelor oficiale, in Romania exista 8,3 milioane de locuinte proprietate personala, din care 4,5 milioane in mediul urban si 3,8 milioane, in mediul rural.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS