Acasa Actualitate-InternaSocial 2013-2014. 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino

2013-2014. 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino

scris de L.M.
2 afisari

Guvernul alocă 8 milioane de lei pentru reluarea activităţii la Insititul Cantacuzino, astfel că au fost deja comandate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, pentru 2013-2014.

2013-2014. 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino

2013-2014. 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino (foto: Agerpres)

Vaccinul antigripal pentru sezonul 2013-2014 va fi produs la Institutul Cantacuzino, fiind deja comandate 1,5 milioane de doze, în bugetul pe anul în curs figurând opt milioane de lei pentru reluarea activităţii unităţii, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Am prins în bugetul pe anul 2013 suma de opt milioane de lei pentru pregătirile necesare reluării activităţii Institutului Cantacuzino. După ce vor fi alocaţi banii, ei au zis cu aproximaţie şase luni pentru a finaliza toate lucrările, astfel încât să aibă GMP (Good Manufacturing Practice, n.r.), să-şi finalizeze linia de fiolaj şi tot ce mai au pe acolo. Pentru sezonul viitor vom face 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino. Ei mi-au promis că la 30 septembrie sunt cu totul puşi la punct „, a precizat ministrul Sănătăţii, transmite Mediafax.

Totodată, ministrul Sănătăţii a spus că pentru Institutul Cantacuzino mai sunt pregătite încă două milioane de lei. „Şi avem două milioane de lei tot pentru ei (Institutul Cantqacuzino, n.r.), pentru acţiuni nedesfăşurate. Altfel spus, două milioane de lei este suma care n-a fost prinsă pe un anume proiect, este prinsă tot pentru Institutul Cantacuzino, pentru preluarea secţiei care este închisă la Antibiotice Iaşi. Aveau o secţie acolo la Iaşi, pe care vom încerca s-o transferăm la Bucureşti. Rămâne să facem o analiză. Eu am prins o sumă care să asigure şi alte tipuri de vaccinuri”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului, România trebuie să devină independentă pe principalele tipuri de vaccinuri şi chiar un exportator al acestor produse în zonă. „Încă nu pot spune despre ce vaccinuri vorbesc, dar cu certitudine unul este vaccinul antigripal„, a mai spus Nicolăescu. Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru vaccinul antigripal au fost prinşi în bugetul din 2013 bani pentru fabricarea a 1,5 milioane de doze. „Acestea le voi lua de la Cantacuzino. Sunt mai ieftine de trei ori decât să iau din import. Eu aşa sper. De aceea am şi micşorat suma la antigripal în buget, special că o să iau de la Cantacuzino. De aceea le dau banii de investiţii”, a spus Eugen Nicolăescu.

1 comentariu

Un roman 07-01-2013 - 23:37

Era si timpul sa se reporneasca acest institut, candva renumit in intreaga Europa; dar nu trebuia lasat sa ajunga in halul in care a ajuns.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult