Acasa Actualitate-InternaSocial 40% dintre romani folosesc butelia ca sursa de gaze

40% dintre romani folosesc butelia ca sursa de gaze

scris de Ziua Veche
2 afisari

Patru romani din zece folosesc butelia ca sursa de gaze, potrivit studiului Omnibus realizat de GfK Romania in luna martie care analizeaza gradul de satisfactie al romanilor in legatura cu serviciile de electricitate si gaze naturale.


 

In privinta furnizorului de curent electric, mai mult de jumatate dintre romani spun ca sunt satisfacuti, in timp ce 13% nu se declara multumiti, motivele fiind in special preturile ridicate si desele intreruperi sau defectiunile retelei, dar si lipsa de claritate si transparenta la facturare sau fluctuatiile de tensiune ale curentului electric. In 6% din cazuri, fluctuatiile de tensiune si intreruperile de curent au cauzat defectiuni ale aparatelor electronice sau electrocasnice.

Daca aproape toate gospodariile din Romania sunt conectate la reteaua electrica, doar putin peste jumatate dintre acestea sunt conectate la cea de gaze naturale. Restul populatiei (40%) foloseste butelia ca sursa de gaze, iar o mica parte (6%) nu foloseste deloc gazele naturale.

In timp ce aproximativ 6 din 10 romani sunt multumiti de serviciile furnizorului de gaze naturale, 11% din populatie se declara nemultumiti in principal din cauza preturilor mari, dar si din cauza presiunii scazute, a procesului de facturare perceput ca neclar si existenta aerului pe conducta de gaze.

Media intreruperilor curentului electric in gospodarie, situatie datorata furnizorului, a fost de 4 in ultimul an, in timp ce intreruperea gazelor naturale a survenit in medie de 2 ori in ultimul an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult