Acasa Actualitate-InternaSocial 5500 dosare de pensie vor fi revizuite

5500 dosare de pensie vor fi revizuite

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Dosarele de pensie ale personalului auxiliar din justiţie, personalului diplomatic, funcţionarilor publici, parlamentari, personalului aeronautic civil şi de la Curtea de Conturi vor fi revizuite, a anunţat Ministerul Muncii.

AJOFM, Casa de Pensii si Directia Muncii in aceeasi cladireRevizuirea dosarelor de pensie se va face respectând principiul egalităţii şi contributivităţii, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri, în şedinţa de guvern. Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii, prin Casele Teritoriale de Pensii, vor revizui astfel peste 5.500 de dosare din oficiu în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Ministerul Apărării Naţionale a definitivat la 1 iunie procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au ieşit la pensie din armată, proces care se derulează în baza prevederilor legii nr. 119/2010 şi a ordonanţei de urgenţă nr. 1/2011″, a spus ministrul Oprea, care a subliniat că datele la care se referă îi vizează strict pe pensionarii cadre militare, care au lucrat în MApN.Aşa cum am susţinut de fiecare dată nicio pensie militară mai mică de 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. Mai mult, în urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au crescut“, a spus ministrul Gabriel Oprea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult