Acasa Actualitate-InternaSocial 800 de sindicalişti au protestat pentru rezolvarea problemelor din energie

800 de sindicalişti au protestat pentru rezolvarea problemelor din energie

scris de C.S.
7 afisari

Circa 800 de persoane, din toate sindicatele din industrie, au protestat, joi, timp de trei ore, la sediul Guvernului, cerând soluţionarea urgenţă a OUG privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi liberalizarea rapidă a preţului la gaze naturale.

800 de sindicalişti au protestat la sediul Guvernului.

Protestul sindicaliştilor din industrie, desfăşurat joi la Guvern, s-a încheiat după trei ore, în urma discuţiei liderilor sindicali cu ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, care i-a chemat marţi la o nouă întâlnire, pentru a pregăti împreună un proiect pivind energia regenerabilă.

Liderii sindicali s-au întâlnit la Guvern cu ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea şi mai mulţi secretari de stat.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat că demnitarii cu care au discutat au dat dovadă de disponibilitate invitându-i din nou la Guvern, marţi, pentru a lucra împreună cu patronatele la un proiect de ordonanţă de urgenţă privind energia regenerabilă.

Hossu a precizat că acest proiect de act normativ va fi aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, în cazul în care Curtea Constituţională nu va lua o decizie înainte în ceea ce priveşte OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile.

Discuțiile au vizat, de asemenea, creşterea preţului gazului metan împreună cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi ministerelor Economiei, Finanţelor şi Energiei, în încercarea de a găsi o soluţie pentru a întârzia cu şase luni aplicarea creşterii preţului.

Bogdan Hossu a precizat că se va încerca o eşalonare a acestei creşteri, întrucât, de la 1 aprilie, preţul gazelor ar trebui să fie de 2,6 ori mai mare, ceea ce ar fi un „şoc”.

În 26 februarie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în cazul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile.

Băsescu a arătat în sesizarea de neconstituţionalitate trimisă Curţii Constituţionale că, în opinia Comisiei Europene, procedura de notificare şi pre-notificare, impusă de articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, nu a fost respectată, fapt ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României.

6 comentarii

Pribeagul 13-03-2014 - 21:59

„de la 1 aprilie, preţul gazelor ar trebui să fie de 2,6 ori mai mare,”

Vor reusi sa ne pacaleasca?!

Asa ceva nici nu poate sa egziste.

Pungescu Gazian 13-03-2014 - 23:58

este si normal ca acesti oameni sa fie ingrijorati si sa protesteze contra gazelor de sist, numai ca bucurestenii iata ca doar acum au aflat si au pornit protestul, pe cand la Pungesti se sufera de ani buni.

dar, vad ca Ponta nu a trimis impotriva lor elicoptere si excavatoare, poate ca din cauza ca era in plin centrul capitalei?

ValVerde 14-03-2014 - 01:44

🙂 🙂
Asta ai inteles tu, mai Pungasule ?
Ca protesteaza impotriva gazelor de sist care ar reduca pretul la consumator la mai putin de jumatate ?

Mai Tache, mai !

Pungescu Gazian 14-03-2014 - 06:22

@ Verde val de sisturi

🙁 gaze de sist sunt si rele caci:

1. aici e vorba de energie NE-regenerabilă, si
2. atac la proprietate, si
3. atac la sanatate si nivel de trai la scara de pop ulatie

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-03-2014 - 06:29

Togo …lezule, la ora asta beath ? ? ?
Wodka de pufoaika, nu inlocuieste …Keglevitciu !

ValVerde 14-03-2014 - 14:11

1. Asa e, neregenerabila, dar mult mai ieftina decit energia neregenerabila pe care o folosesti acum. Pina cind cea regenerabila poate concura economic cu cea neregenerabila, ciocul mic !
2. Explorarile nu se fac pe proprietate privata. Exploratorii au acte in regula, legale, parafate, de actiune pe terenurile respective
3. Atac la sanatate e perceptia obsedatilor indragostiti de un mit. Dar ei sunt nesanatosi de la inceput, asa ca nu se pune. Atac la nivelul de trai scazut, de acum.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult