Acasa Actualitate-InternaSocial 80.000 de protestatari aşteptaţi la Bucureşti în ziua moţiunii de cenzură

80.000 de protestatari aşteptaţi la Bucureşti în ziua moţiunii de cenzură

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Circa 80.000 de sindicalişti vor participa miercuri, 27 octombrie, la un miting organizat de cele cinci confederaţii sindicale, a declarat Ioan Pisc, prim-vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical, în cadrul unei conferinţe de presă. Mitingul va avea loc la ora 10.00 în Piaţa Victoriei, iar la ora 11.00 se va pleca în marş pe Bulevardul Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Constituţiei.


Sindicaliştii susţin că au avut discuţii cu grupurile parlamentare din opoziţie şi cu UNPR, din rândul partidelor care susţin Guvernul, iar PDL i-a invitat la o discuţie pe politica partidului de guvernământ, transmite Agerpres. Sindicaliştii consideră că nu le-au fost soluţionate revendicările fapt pentru care pe 27 se vor mobiliza pentru miting. „Dacă votul va fi în favoarea Guvernului, atunci vom continua acţiunile de protest până la greva generală pentru că acest guvern trebuie să plece”, a subliniat Pisc.

Comunicatul Primăriei Capitalei:

În urma solicitării Blocului Naţional Sindical (BNS), în conformitatate cu prevederile legii 60/1991, Comisia de Analiză şi Avizare a Cererilor pentru Desfăşurarea Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a aprobat un marş şi miting de protest pentru ziua de miercuri, 27 octombrie 2010, la care se estimează prezenţa a 80.000 de persoane, din cinci confederaţii sindicale.

Astfel, marşul de protest se va desfăşura pe traseul Piaţa Victoriei-B-dul Magheru-Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei.

Primarul General a propus reprezentanţilor sindicatelor ca marşul de protest să se desfăşoare pe Calea Victoriei, pentru a se evita blocarea centrului Capitalei. Cu toate acestea, reprezentanţii Jandarmeriei au sprijinit propunerea iniţială a sindicatelor (Piaţa Victoriei-B-dul Magheru-Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei) motivând că, din punct de vedere al siguranţei manifestanţilor, acest traseu este cel optim.

Având în vedere că sindicaliştii au declarat că nu renunţă sub nici o formă la traseul ales, (argumentând că sunt mandataţi de liderii de sindicat din toată ţara) Comisia de Analiză şi Avizare a Cererilor pentru Desfăşurarea Adunărilor Publice a aprobat ca marşul să se desfăşoare pe traseul propus de BNS.

În aceste condiţii, pentru evitarea blocajelor şi a aglomeraţiei, Primarul General împreună cu forţele de ordine au decis închiderea circulaţiei pe unele artere de pe traseul marşului de protest. La această oră Comisia de Analiză şi Avizare a Cererilor pentru Desfăşurarea Adunărilor Publice analizează variantele de restricţionare a traficului, acestea urmând a fi comunicate în timp util.

Primarul General, Sorin Oprescu, face un apel către bucureşteni să evite zonele în care vor avea loc manifestările de protest şi să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun. De asemenea, Sorin Oprescu a solicitat conducerii RATB să mărească numărul de mijloace de transport în comun şi va lua legătura cu conducerea Metrorex pentru suplimentarea garniturilor de tren, astfel încât bucureştenii să se poată deplasa în condiţii optime.

Edilul şef îi asigură totodată pe cetăţenii Capitalei că atât Jandarmeria, Poliţia Rutieră cât şi Poliţia Comunitară au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea oricăror incidente, şi a cerut forţelor de ordine să asigure deplasarea autovehiculelor Serviciilor de Urgenţă (Salvare, Pompieri, Poliţie etc.)

Sorin Oprescu cere sprijinul mass-media pentru o informare cât mai promptă a opiniei publice, astfel încât să se poată evita blocajele de trafic iar disconfortul cetăţenilor să fie redus pe cat posibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult