Acasa Actualitate-InternaSocial 8500 de taximetristi din Bucuresti intra in ilegalitate

8500 de taximetristi din Bucuresti intra in ilegalitate

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Asociatia Profesionala a Transportatorilor in regim de Taxi si Inchiriere si Federatia Operatorilor Romani de Transport au comunicat joi ca, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordonantei 234, cu privire la piraterie, 8500 de taxiuri din Bucuresti, ce au autorizatia de taxi expirata inca din luna februarie, vor fi considerati pirati si isi vor pierde, ca atare, placutele de inmatriculare si taloanele. Placutele de inmatriculare si taloanele vor fi retinute, totodata, si taxiurilor cu numere de inmatriculare de Bucuresti, care presteaza activitati la aeroportul Otopeni sau la complexele conerciale ce se afla pe raza localitatilor ilfovene.


„La aceasta situatie s-a ajuns din cauza faptului ca toti neavenitii ajung sa faca legi in numele transportatorilor”, a comunicat pentru ziuaveche.ro, Cristian Lazarescu, vicepresedintele APTTI. Lazarescu a aratat ca asociatia pe care o conduce a incercat „cu toate eforturile, sa modifice articolele din ordonanta, care genereaza acest haos, insa nu au avut succes, deoarece lipsa de profesionalism a celor ce au lucrat la acest proiect, precum si interesele personale ale COTAR, au triumfat”. COTAR, adica Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania ceruse Guvernului adoptarea ordonantei amintite pentru reglementarea transportului in regim de taximetrie sau cu microbuze, urmarind in special combarterea evaziunii fiscale. 

La Bruxelles, cu taxiul 

Cristian Lazarescu a precizat ca angajatii primariei nu pot elibera noi autorizatii mai devreme de luna septembrie si ca numai companiile cu autorizatii noi, valabile pana in 2012, 2013 si 2014 mai pot „presta servicii”, in caz ca se vor aplica masurile prevazute in Ordonanta 234.

„Noi am depus cereri inca din luna ianuarie pentru prelungirea autorizatiilor. Initial, ne-au spus ca putem circula inca 30 de zile cu bonul de la registratura si copia vechii autorizatiei. Dupa 30 de zile au spus ca nu pot elibera documentele pentru ca Ministerul de Finante nu elibereaza certificatele fiscale. Vor sa faca o hotarare de consiliu pentru a ne da autorizatii provizorii pana la 31 august, dar prin recent aprobata ordonanta (OUG privind combaterea pirateriei, n.r.) acest lucru este ilegal. Ori primesti o noua autorizatie pe cinci ani, ori nu primesti nimic si atunci esti ilegal, dar autorizatii provizorii nu exista”, a declarat Cristian Lazarescu, citat de Mediafax. APTTI si FORT au anuntat ca vor organiza proteste la Bucuresti, in perioada 22-27 aprilie dar si la Bruxelles, unde vor pleca cu 20 de masini si vor picheta sediul Comisiei Europene. 

Este vorba de urmatoarele masuri: 

Art. 461 – (1) in cazul utilizarii pentru transport a unui autovehicul fara a se putea face dovada ca se detin urmatoarele documente valabile, dupa caz, autorizatie  de transport, copia conforma a acesteia,  licenta de traseu, se suspenda dreptul de utilizare a autovehiculului prin retinerea de catre ofiterii si agentii de politie din cadrul Politiei Romane ce au calitatea de politisti rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare”. Un alt articol va interzice Bucurestenilor care fac transport in regim de taxi sa mai stationeze pe raza Judetului Ilfov

 ,,(7) Se Interzice stationarea taxiurilor in alta localitate decat in localitatea de autorizare,in vederea efectuarii de transport rutier public de persoane,in regim de taxi.” 

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfa si persoane, prin care Executivul ” sprijina operatorii si transportatorii onesti si incurajeaza activitatea de transport rutier intr-un cadru legal, prin combaterea fenomenului de frauda fiscala si a altor activitati ilicite in domeniu”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult