Acasa Actualitate-InternaSocial Vizită privată a prinţului Charles în Transilvania

Vizită privată a prinţului Charles în Transilvania

scris de A.B.
8 afisari

Prinţul Charles din nou în România. El se află într-o vizită privată în Transilvania, la Micloşoara, în judeţul Covasna. Prinţul va fi găzduit de de familia contelui Kalnoky.

charles

foto: antena3.ro

Se pare că prinţul Charles şi-a făcut un obicei din a vizita România. El a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter. În cursul zilei de joi, moştenitorul Coroanei Britanice ar urma să meargă la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o în urmă cu câţiva ani. Potrivit Mediafax, prinţul Charles ar intenţiona să viziteze mai multe sate din judeţele Covasna şi Braşov şi să facă mai multe plimbări pe jos. De asemenea, Charles va merge şi la locuinţa sa din Viscri, judeţul Braşov, dar pentru o scurtă perioadă, întrucât aceasta este în renovare şi nu se poate locui acolo.  Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita. El spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici sentimentul apartenenţei, al identităţii, pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. „Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor”, declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail. Acelaşi lucru îl afirmă şi într-un documentar despre ţara noastră, Wild Carpathia. La rândul său, prinţul Harry, fiul prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult