Acasa Actualitate-InternaSocial A doua rectificare bugetară. Ponta ia banii de la Învațământ și Cultură și îi dă la Servicii

A doua rectificare bugetară. Ponta ia banii de la Învațământ și Cultură și îi dă la Servicii

scris de A.B.
4 afisari

Victor Ponta pregătește a doua rectificare bugetară din acest an. O rectificare pozitivă cu iz electoral. Guvernul ia banii de la Învațământ, Sănătate și Cultură și îi dă la Serviciile secrete, semn că premierul vrea să își asigure binecuvântarea acestora în prag de alegeri.

Ponta alintă Serviciile secrete, în prag de alegeri.

Ponta alintă Serviciile secrete, în prag de alegeri.

Ministerele Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei și Ministerul Afacerilor Externe, cu liota aferentă de servicii, sunt marii câștigători ai rectificării, cu un plus de peste 500 milioane de lei. Ministerul Muncii va primi, de asemenea, nu mai puțin de 1,21 miliarde.

Senatul va primi 4,2 milioane lei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – 4,8 milioane lei, Avocatul Poporului – 10.000 lei, Serviciul Român de Informaţii – 67,4 milioane lei, Serviciul de Informaţii Externe – 27 milioane lei, Serviciul de Protecţie şi Pază – 18,8 milioane lei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – 50.000 lei.

Perdanții sunt Secretariatul General al Guvernului, cu o tăiere de 1,3 miliarde de lei, şi Ministerul Sănătății, văduvită de alte 264,6 milioane de lei.

La prima rectificare din acest an, Guvernul a alocat cei mai mulţi bani Ministerului Sănătăţii, în jur de jumătate de miliard de lei. Acum, aceluiaşi minister i se ia o parte din bani. În opinia unor economişti, acest lucru arată că autorităţile nu sunt capabile să estimeze cu exactitate, de la începutul anului, nevoile reale ale ministerelor.

A doua rectificare bugetară din acest an se bazează pe scăderea veniturilor bugetului cu 1,40 miliarde de lei şi a cheltuielilor, cu 1,44 miliarde , aşa cum s-a convenit cu experţii Comisiei Europene, la Bruxelles.

Cine primeşte bani la rectificare

Ministerul Muncii: 1,21 mld. lei

Ministerul Dezvoltării Regionale: 575,2 mil. lei

Ministerul Afacerilor Interne: 254,9 mil. lei

Ministerul Apărării Naţionale: 140,8 mil. lei

Ministerul Justiţiei: 106,8 mil. lei

Ministerul Afacerilor Externe: 96 mil. lei

Cine pierde bani la rectificare

Secretariatul General al Guvernului: 1,34 mld. lei

Ministerul Finanţelor Publice: 992,8 mil. lei

Ministerul Agriculturii: 1,04 mld. lei

Ministerul Sănătăţii: 264,6 mil. lei

Ministerul Transporturilor: 170,2 mil. lei

Ministerul Mediului: 164,9 mil. Lei

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult