Acasa Actualitate-InternaSocial A fost găsită cutia neagră a elicopterului prăbuşit la Ostrov

A fost găsită cutia neagră a elicopterului prăbuşit la Ostrov

scris de Stefan Galai
18 afisari

A fost găsită “cutia neagră” a elicopterului care s-a prăbuşit pe 26 aprilie în apropierea satului Ostrov din judeţul Tulcea.

Foto: agerpres.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au reuşit să identifice componenta principală a înregistratorului de bord (cunoscută sub denumirea de “cutia neagră”) a elicopterului prăbuşit în zona Ostrov, urmând ca specialiştii să analizeze datele tehnice ale aeronavei şi convorbirile purtate de membrii echipajului, informează Agerpres.

“Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost ridicate toate resturile si componentele elicopterului, iar în cursul zilei de astăzi, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, împreună cu o comisie de specialitate a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din cadrul Ministerului Transportului şi Infrastructurii, s-au deplasat la locul unde se află depozitate acestea şi au identificat componenta principală a înregistratorului de bord (cunoscută sub denumirea de “cutia neagră”). Totodată, în perioada următoare se va dispune o constatare de specialitate la Ministerul Transporturilor, pentru a se putea descifra datele tehnice ale aeronavei şi convorbirile purtate de membrii echipajului în momentele anterioare prăbuşirii elicopterului”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis joi.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult