Acasa Actualitate-InternaSocial A început deszăpezirea pe Transalpina (VIDEO)

A început deszăpezirea pe Transalpina (VIDEO)

scris de C.P.
231 Afisari

Utilajele de deszăpezire acţionează, miercuri, pe Transalpina, a anunţat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cosmin Călin, care a precizat să se intervine până în zonele cunoscute ca fiind mai problematice, transmite Agerpres.

„Pentru a evalua corect situaţia pe DN 67C, Transalpina, sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, am decis ca utilajele de deszăpezire să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, până în zonele cunoscute de noi ca fiind mai problematice. Dacă acţiunea se poate desfăşura în siguranţă, vom continua activitatea şi vom deschide circulaţia rutieră pe acest sector. Decizia de deschidere a circulaţiei se poate lua numai în baza unor verificări amănunţite făcute de către specialiştii în siguranţă rutieră din cadrul CNAIR şi numai atunci când circulaţia se poate face în siguranţă”, a menţionat Cosmin Călin, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DRDP Craiova.

Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova, a declarat, pentru Agerpres, că se intervine cu trei utilaje.

„De la Vârful Păpuşa e zăpadă mai mare, se intervine cu două încărcătoare frontale de mare capacitate şi cu un utilaj echipat cu lamă şi material antiderapant, iar după ce trecem de zona cunoscută cu alunecări de pietre de pe versanţi, vom interveni şi cu autofreza. Facem apel la conducătorii auto, la turişti, să nu intre pe sectorul de drum până nu se va anunţa că se poate circula, pentru că pe partea carosabilă sunt porţiuni cu gheaţă şi îşi pun în pericol siguranţa”, a precizat Cristi Tudor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS