Acasa Actualitate-InternaSocial A murit avocata Paula Iacob

A murit avocata Paula Iacob

scris de Z.V.
7 afisari

Avocata Paula Iacob a murit, marţi seara, la vârsta de 83 de ani, după o perioadă mai lungă de spitalizare, în urma unor suferinţe mai vechi.

paula iacob a muritPaula Iacob a fost internată, la sfârşitul lunii august, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, ea având suferinţe mai vechi cardiace şi pulmonare, precum şi diabet. Iniţial s-a suspectat că aceasta ar fi făcut şi un accident vascular cerebral, însă diagnosticul nu a fost confirmat.

Ulterior, avocata a fost transferată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, fiind internată, o perioadă, la Secţia Cardiologie.

La sfârşitul anului trecut, Paula Iacob a căzut pe stradă şi a suferit o fractură de şold, având nevoie de două intervenţii chirurgicale.

Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. De asemenea, ea a fost şi avocata lui Gigi Becali, dar s-a implicat şi în acţiunile organizaţiilor pentru drepturile animalelor.

Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.

A fost ziaristă la „Sportul popular”.

Paula Iacob a intrat în Baroul București în 1954, iar la începutul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceaușescu.

A fost președinte fondator a Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.

S-a remarcat prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.

A fost căsătorită cu avocatul Niculaie Iacob și are o fiică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult