Acasa Actualitate-InternaSocial A murit Culiță Tărâță

A murit Culiță Tărâță

scris de D.P.
16 afisari

Președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, în urma unui cancer la pancreas în formă galopantă, potrivit unui anunț făcut de familia acestuia.

Culiță Tărâță

Culiță Tărâță

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiță Tărâță era vizibil afectată de boală și de chimioterapia pe care o făcea la clinica AKH din Viena, Austria. De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele șase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Județean.
Funeraliile președintelui Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, care a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unui cancer pancreatic, vor avea loc marți la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Culiță Tărâță se află depus la reședința acestuia din municipiul Roman. Pe 6 decembrie, acesta ar fi împlinit 62 de ani.

Prerogativele funcției sale vor fi preluate de unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean, în urma votului consilierilor.

Prefectul județului va trimite o informare oficială către Guvern cu privire la vacantarea funcției de președinte al CJ Neamț, urmând ca Executivul să stabilească data alegerilor anticipate.

Colegi de partid și alianță din Neamț, dar și adversari politici au ținut să transmită condoleanțe familiei îndoliate.

Culiță Tărâță a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 — 2004 și 2008 — 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD și a devenit fondator și vicepreședinte al UNPR. În anul 2012, Culiță Tărâță a candidat și a câștigat președinția Consiliului Județean Neamț în cadrul unei alianțe UNPR cu PDL și PNȚCD.

De profesie inginer agronomic, Culiță Tărâță a fost și fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, arată într-o declarație că a apreciat interesul pentru agricultură manifestat de omul de afaceri Culiță Tărâță, decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, și că i-a dat dreptate atunci când acesta afirma că agricultura va scoate România din criză.
„Am fost surprins să aflu de trecerea în neființă a lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, dar și unul din marii fermieri din țară. L-am cunoscut pe Culiță Tărâță, am avut ocazia să ne întâlnim la diverse evenimente și îmi amintesc acum că a fost unul dintre cei care spunea cu câțiva ani în urmă că ‘agricultura va scoate România din criză’. Și i-am dat dreptate. Am apreciat interesul său pentru agricultură, fiind el însuși inginer agronom, absolvent al Facultății de la Iași. În lumea agricolă era cunoscut ca un om care a dat câteva semnale pozitive și chiar trenduri pe piața agricolă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în declarația transmisă sâmbătă Agerpres de ministrul Daniel Constantin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult