A murit IURIE DARIE | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE. A murit IURIE DARIE. Azi e înmormântarea

UPDATE. A murit IURIE DARIE. Azi e înmormântarea

scris de Z.V.
6 afisari

Duminica 09,35. Regizorul Ducu Darie, fiul actorului Iurie Darie, a declarat că tatăl său a fost ‘un suflet extraordinar’ şi că s-a luptat să trăiască ‘până în ultima clipă’. ‘Şi-a dorit să trăiască până în ultima clipă, până la un moment dat, pentru că după aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri’, a declarat regizorul. El a spus că l-a văzut ultima oară cu câteva zile înainte şi că cea mai plăcută amintire pe care o are cu tatăl său este de când avea cinci ani ‘şi el era tânăr’ şi îl învăţa să deseneze.
Iurie Darie va fi înmormântat duminică, la ora 14,00, la Cimitirul Sfânta Vineri.

————-

Update ora 10,51. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie va fi depus în foaierul Teatrului de Comedie în jurul orei 13,00.
‘Am vorbit cu Alexandru Darie şi mi-a spus că peste vreo trei-patru ore va fi adus sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie la Teatrul de Comedie. El este acasă acum, după câte ştiu eu’, a declarat directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, pentru AGERPRES.

————–

Actorul Iurie Darie a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. Actorul a suferit prima intervenţie chirurgicală pe 21 mai 2012. Iurie Darie a murit după mai multe luni de suferinţă, din cauza unei boli teribile.

A murit IURIE DARIEActorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală. În 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.

„E un moment foarte greu. A fost un mare actor”, spune actorul Mihai Marinescu, la România TV, care povesteşte că îl văzuse acum trei săptămâni şi părea că îşi va reveni. Iurie Darie s-a nascut pe 14 martie 1929. A abolvit Institutul de Artă Teatrala si Cinematografica în 1952. „Am o naivitate permanentă în legătură cu trecerea timpului şi viaţa mi-a demonstrat că am avut dreptate. Cea mai mare satisfacţie profesională este atunci când nu simţi cum trece timpul şi eşti mereu în atenţia publicului”, declara Iurie Darie, într-un interviu.

A debutat în 1953, in „Nepotii gornistului”, film realizat in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei. În 1969, a fost ales de Mircea Dragan pentru a juca in seria „Brigada Diverse”, alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu. Iurie Darie s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti – festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră, iar în 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Capitală.

10 comentarii

Tache 10-11-2012 - 10:21

Iurie Darie a fost un MARE actor roman, dobitocule israelian. 99,99 % la suta din romani l-au INDRaGIT !!!

BULA 10-11-2012 - 11:17

Eu stiu ca cei mai multi actori au fost veniti (ei sau parintii lor) din Basarabia si probabil erau putin (cel putin un parinte sau bunic) de origine ovreiasca. Propaganda comunista nu trebuia sa fie lasata pe mana romanilor. Dar a mai fost si inapoierea romanilor de rand (tarani la sapa), pentru care actoria era considerata ceva obscen.

Hap Ciu 10-11-2012 - 14:46

iurie este un vechi nume masculin carpato-himalaian care inseamna „cel care face vodca”, spre deosebire de iura care este tot masculin si inseamna „cel care bea vodca”

Huhu Ciu 10-11-2012 - 20:12

Nu stiu de ce dar Iurie Darie mi-a fost foarte antipatic, probabil era evreu!

Sa fie rasplatit in Lumea de Apoi dupa cum merita!

DXN 10-11-2012 - 19:20

Iurie Darie a fost „MosCraciunul” copiilor de la tara carora le aducea daruri prin radio si televizor!
Ne adunam peste 20 de copii in curtea preotului din sat care avea singurul televizor (TEMP) in sat si desi nu vedeam mare lucru, ii ascultam, ii beam, ii sorbeam vocea si desenele, saptamanal, cand aparea dupa Capitanul ValVartej sau dupa Gardescu-Munhausen!

Huhu Ciu 10-11-2012 - 20:15

Erati dobitoci…

DXN 10-11-2012 - 20:31

Sa stii ca ai dreptate!
Eram dobitoci!
Dar nu DOBITOACE.

PARAIPAN 10-11-2012 - 20:55

Unde esti copilarie?

ANCUTA 10-11-2012 - 20:56

Dumnezeu sa-l ierte!
Sa-i fie tarana usoara!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult