Acasa Actualitate-InternaSocial A murit renumitul oftalmolog Benone Cârstocea

A murit renumitul oftalmolog Benone Cârstocea

scris de A.B.
2.863 Afisari

Reputatul specialist oftalmolog prof. dr. Benone Cârstocea a încetat din viaţă marţi dimineaţă, urmare a unui infarct.
Prof. dr. Benone Cârstocea era preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie, unul dintre cei mai străluciţi elevi ai regretatului prof. dr. Mircea Olteanu şi urmaşul acestuia la conducerea departamentului de Oftalmologie al Spitalului Militar.’A fost un savant recunoscut atât în plan naţional, cât şi internaţional. A fost autorul a nenumărate articole ştiinţifice, a vindecat mii de oameni. A fost foarte, foarte afectat de excluderea de la Spitalul Militar împreună cu ceilalţi specialişti. Regretăm nespus pierderea, a fost un coleg extraordinar şi deşi aparent părea mai cazon, era extrem de sensibil. E o pierdere foarte mare pentru oftalmologie şi pentru noi’, a spus prof. dr. Monica Pop pentru Agerpres.
Prof. dr. Benone Cârstocea s-a născut în 1948, la Măneciu-Ungureni, judeţul Prahova. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, Institutul Medico-Militar, Facultatea de Medicină Generală, promoţia 1971 şi a fost şef al Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Militar. Benone Cârstocea a fost autorul a peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate ca autor unic, prim-autor sau coautor, coautor la 23 cărţi ştiinţifice şi monografii, coautor la şapte patente de invenţie şi inovaţie.
A fost membru al Societăţii Române de Medicină Militară, al Societăţii Române de Oftalmologie, al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Române de Laseri în Medicină şi Biologie, membru al Societăţii Franceze de Oftalmologie, al Uniunii Medicale Balcanice, al Societăţii Internaţionale de Inginerie Optică, membru fondator al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, membru al Asociaţiei Europene de Laseri Medicali, al Academiei Americane de Oftalmologie, al Academiei de Ştiinţe din New York, membru al Societăţii Europene de Chirurgie Vitreoretiniană.

2 comentarii

UN MARE ADMIRATOR 11-10-2011 - 20:49

DUMNEZEU SAL IERTE!

Ionescu 11-10-2011 - 21:06

Dumnezeu sa-l odihneasca, acum 2 saptamani am fost la dansul la control, iar poimaine trebuia sa mearga sotia…pacat…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS