Acasa Actualitate-InternaSocial Instructorul de parasutism de la Clinceni in stare critica

Instructorul de parasutism de la Clinceni in stare critica

scris de S. P.
16 afisari

UPDATE- Starea de sanatate a instructorului de parasutism implicat in accidentul de ieri, de la aerodromul Clinceni, este grava. In cursul diminetii de luni, agentia Mediafax anunta ca acesta murise, ulterior, stirea fiind retrasa de pe siteul agentiei. Potrivit ultimelor informatii neoficiale, Adrian Constandache este mentiunt in viata cu ajutorul aparatelor dupa ce medicii au reusit sa il readuca la viata dupa un stop cardiac.

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, implicat în accidentul de duminică, de pe aerodromul de la Clinceni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa alte două persoane, a decedat luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, potrivit Mediafax.

parasutisti-Accidentul de paraşutism a avut loc duminică dimineaţă, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, jucătoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost intubat şi ventilat.

Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul Adrian Constandache are o experienţă de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timişoara, unde a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soţia lui Adrian Constandache este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană naţională.

Pe pagina sa de Facebook, un tânăr care i-a fost elev îl numeşte unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut şi îi mulţumeşte că i-a dat încredere şi curaj.

Andreea Nica avea 27 de ani şi era handbalistă la echipa Unirea Slobozia, iar duminică era la primul salt cu paraşuta.

Decesul Andreei Nica a fost anunţat şi pe pagina de internet a clubului de handbal Unirea Slobozia: „Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de paraşutism petrecut pe Aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la înfiinţarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galaţi şi locuia la Iaşi, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iaşi.

Accidentul este cercetat de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult