Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – A treia zi de proteste. Peste 200.000 de oameni în stradă (video)

UPDATE – A treia zi de proteste. Peste 200.000 de oameni în stradă (video)

scris de A.P.
21 afisari

UPDATE – Protestatarii au părăsit Piața Victoriei după miezul nopții de joi spre vineri, manifestația fiind una pașnică. Îndreptată împotriva recentelor decizii ale Guvernului cu privire la modificarea Codurilor penale, manifestația a adunat în Piața Victoriei, potrivit unor surse oficiale, peste 80.000 de persoane.

Unii protestatari au venit cu steaguri, alții cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale, iar câțiva cu vuvuzele sau cu tobe. Au fost în piață persoane de toate vârstele — tineri, bătrâni, părinți cu copii.

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de ordonanţa de modificare a codurilor penal şi de procedură penală. Sunt ample proteste în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

proteste guvern piata victorieiNumărul protestatarilor  in tara creşte. Numărul oamenilor aflaţi în stradă a ajuns la 200.000. Piaţa Victoriei este blocată de 80.000 de protestatari.

Aproximativ 80.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde circulaţia este complet blocată, oamenii scandând: „DNA să vină să vă ia”, „Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, „Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit”. La puţin timp de la începerea protestului, jandarmii au cumpărat flori şi le-au împărţit manifestanţilor, după ce o fetiţă venită la protest cu tatăl ei le-a oferit flori unora dintre ei.

Jandarmii au descoperit, joi seară, în apropiere de Piaţa Victoriei din Capitală, două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

Cele două persoane au fost descoperite în apropiere de locul protestului din Capitală, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Materialele pirotehnice au fost găsite în urma unui control corporal efectuat de jandarmi, cele două persoane fiind conduse la o secţie de poliţie pentru audieri, a precizat Enache.

El a mai spus că un alt bărbat, care a fost scos mai devreme de jandarmi din mijlocul mulţimii, la solicitarea manifestanţilor, consuma băuturi alcoolice în Piaţa Victoriei. Bărbatul a fost legitimat şi îndepărtat din zonă, a adăugat Enache.

Oamenii scandează: „Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, „Jandarmii sunt cu noi”, „Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă”, „Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”, „Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist”, „Zi de zi aici vom fi”, „Dragnea mincinosul”.

De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult