Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE: A venit vacanta cu trendul din…Adica dascalii nu mai pun note in catalog si o sa fie si greva generala

UPDATE: A venit vacanta cu trendul din…Adica dascalii nu mai pun note in catalog si o sa fie si greva generala

scris de Ziua Veche
0 afisari

  

UPDATE, ora 17.49: Presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat ca sindicatele reprezentative din invatamant au decis, joi, ca din 22 martie cadrele didactice sa nu mai treaca in catalog notele si calificativele elevilor si sa boicoteze examenele nationale.


Totodata, in 25 martie sindicalistii din invatamant vor organiza un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii. Tot in 25 martie vor fi suspendate cursurile in toate scolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educatiei, sindicalistii reclamand ca acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat. In 14 aprilie, Birourile executive ale federatiilor din invatamant vor analiza concluziile stranse in urma dezbaterii pe proiectul Legii educatiei si vor face un material pe care il vor trimite in Parlament.
Federatiile din invatamant au mai decis ca 22 aprilie sa fie zi de protest national, cu incetarea activitatii de instruire si predare in unitatile de invatamant. Sindicalistii ameninta ca daca in urma acestor actiuni de protest nu vor fi gasite solutii pertinente pentru problemele pe care le ridica angajatii din educatie, la inceputul lunii iunie ar putea fi declansata greva generala pe termen nelimitat, care va duce la neincheierea situatiei scolare, deci la blocarea anul scolar. Totodata, sindicalistii din educatie au mai decis organizarea unor delegatii din partea celor patru federatii care sa inainteze memorii Parlamentului European si care sa se intalneasca cu comisarii europeni pe Educatie si Justitie pentru a le prezenta situatia invatamantului romanesc si modul in care sunt incalcate drepturile angajatilor din domeniu. Marius Nistor a precizat ca actiunile pe care le organizeaza federatiile reprezentative din invatamant nu vizeaza doar salariatii din sistem, ci si ceea ce se intampla cu elevii.

—————————————————————————————————–

Cadrele didactice vor face greva generala de o zi in 22 aprilie, incepand de luni nu vor mai trece in catalog notele si calificativele elevilor, iar, in 25 martie, in toate scolile, nu vor fi tinute orele, pentru a se dezbate proiectul Legii educatiei, a spus, joi, liderul „Spiru Haret”, Marius Nistor, citat de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult