Acasa Actualitate-InternaSocial Abramburica propune o lege pro studenţi fără bacalaureat

Abramburica propune o lege pro studenţi fără bacalaureat

scris de A.P.
170 Afisari

Absolvenţii care nu au obţinut notă de trecere la toate probele de Bacalaureat, dar au înregistrat o medie de minimum şapte, ar putea să se înscrie încă din această toamnă la universitatea la care doresc.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi rector al Universităţii Politehnice Bucureşti, zisă Abramburica, a depus miercuri în Parlament un proiect ce acordă acest drept. În acest fel, până la bacalaureatul de anul viitor, absolvenţii vor beneficia de un an pregătitor. După parcurgerea acestei etape, absolvenţii vor da din nou bacalaureatul, iar în caz de reuşită vor avea echivalate creditele de studiu trecând astfel direct în anul II.

Dacă nici în vara anului viitor nu vor reuşi să obţină note de trecere la toate probele bacalaureatului, atunci nu vor mai avea decât varianta unei şcoli postliceale, informează Gândul. Textul face referire la reînfiinţarea şcolilor postliceale şi la formarea profesională prin ucenicie. Astfel, atât cei care la examenul din acest au obţinut o medie sub şase, cât şi cei care nu vor reuşi la finalul anului pregătitor să treacă de toate probele, ar avea asigurat un loc în respectivul ciclu de studii.

Pregătirea organizată de universităţi ar urma să fie tot gratuită. Statul ar urma să asigure finanţarea anului pregătitor cu banii pe care i-ar economisi din faptul că nu va mai acorda ajutoarele de şomaj respectivilor tineri. Potrivit Gândul, prevederile acestui proiect au mari şanse să fie adoptate, având în vedere faptul că Senatul va fi cameră decizională, unde diferenţa dintre putere şi opoziţie este de doar doi parlamentari.

6 comentarii

BULA 30-09-2011 - 07:36

Nu e sanatoasa la cap. Gloaba asta a condus Ministerul Educatiei, va dati seama ?

Tache 30-09-2011 - 07:43

Cand te vedem pe tine ne dam seama ca « multe lucruri nu sunt sanatoase la cap ».

Tache 30-09-2011 - 07:45

Dar in postarea ai 100000000000% dreptate…..

BULA 30-09-2011 - 07:39

Nu este normal sa se intre la facultate fara examen de admitere. Sunt prea multe locuri finantate de la buget si din cauza asta a scazut nepermis de mult nivelul invatamantului superior.

BULA 30-09-2011 - 07:55

Sa se inchida universitatile din provincie, unde chiar se dau diplome aiurea. La nivelul Romaniei sunt suficiente universitatile din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Echipamentul din universitatile care se vor inchide poate contribui la dotarea suplimentara a universitatilor mari.
La ce sa mai finantam facultati tehnice in localitati in care industria a fost data jos ? Nu se invata nimic la aceste facultati. Se dau diplome la analfabeti si se asigura front de lucru pentru escrocii angajati acolo. La ce sa mai tinem in functiune facultati de chimie in orase in care combinatele chimice au fost demolate ? Aveau un rost cand furnizau chimisti pentru industrie. Nu mai este industrie chimica, sa se inchida si facultatile de chimie. Nu mai avem industrie in general, sa se rareasca serios facultatile tehnice. Sa pastreze cateva in cadrul universitatilor cu traditie.

NINA 02-10-2011 - 19:28

RUSINE !!!
Cum se uita d-na rector in ochii studentilor care au invatat si care au absolvit Bac-ul ? Cum poti sa-i pui pe aceeasi treapta pe cei care muncesc cu cei care chiulesc ?
Acest proiect incurajeaza lenea, necinstea si indolenta.
Probabil ca aceasta doamna , angajata politic, are in jurul ei numai personaje de acesta teapa. Sau a ramas ancorata in comunism, pe vremea lui Ceausescu, cand se facea liceul la comanda.
Daca voia sa faca ceva pentru copii acestia trebuia sa faca pana acum nu sa zapaceasca sistemul de invatamant , ca nu degeaba i se spune ABRAMBURICA si nu de catre altii ci de cei care au facut sau fac din sistem.
Normal, admiterea la liceu si la facultate ar trebui sa se faca prin EXAMEN (a auzit doamna de asa ceva?), nu concurs de dosare si alte porcarii de genul acesta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS