Acasa Actualitate-InternaSocial Accident de muncă. Un zid s-a prăbuşit peste 5 muncitori

Accident de muncă. Un zid s-a prăbuşit peste 5 muncitori

scris de M.A.
2 afisari

Un zid s-a prăbuşit peste cinci muncitori în zona Gării de Nord din Capitală. O persoană a fost grav rănită.

ambulanta (foto Agerpres)

foto Agerpres

„Nişte muncitori consolidau zidurile unei clădiri. Unul dintre zidurile de cărămidă din interior a căzut. Toate cele cinci persoane prinse sub zid au fost eliberate. E un zid din cărămidă în interiorul unei clădiri”, a declarat Ovidiu Pană, purtător de cuvânt ISU Bucureşti, citat de Realitatea.net. „În cadrul unor lucrări de consolidare şi demolare au fost prinşi cinci muncitori. S-au deplasat doi colegi de la ITM pentru a vedea care sunt motivele reale, dacă s-a respectat securitatea muncii. O să vedem daca au fost luate măsurile de asigurare de sprijinire. Trebuiau să fie elemente de sprijinire, apoi izolarea zonei. Pe lângă sancţiuni, poate fi începută urmărirea penală dacă nu au fost luate toate masurile de securitatea a muncii”, a spus inspectorul Cinstantin Bujor.

Una dintre cele trei persoane duse la Spitalul Floreasca este în stare foarte gravă, cu traumatisme cranio – cerebral sever, toracic şi abdominal. Trei victime au traumatisme cranio – cerebrale minore, fiind conştiente, iar o alta are traumatism puternic la gambă. Şeful ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat, pentru Mediafax, că victimele erau muncitori, care făceau lucrări de demolare şi de consolidare a zidului respectiv.

1 comentariu

anonim 17-06-2011 - 11:36

Toate persoanele sunt grav ranite … toti au suferit interventii chirurgicale ….am fost aseara la spital si vorbit cu medicii …. persoana de care spuneti ca are probleme la gambe de fapt are ambele picioare amputate .. a fost dezastru total si victimele au fost tratate in ultimul hal … nu este posibil sa ajunga la ora 14:00 in spital si sa ii bage in operatie abia la ora 22:00. Si pt ce ? pt simplu fapt ca au facut ceea ce li s a impus insa nici macar nu era prevazut in fisa postului … fiind amenintati ca raman fara locuri de munca daca nu fac ceea ce li se spune … Niste criminali ..asta sunt angajatorii din Romania ….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult