Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Accident în Ungaria. 3 români morţi şi 18 răniţi VIDEO

UPDATE Accident în Ungaria. 3 români morţi şi 18 răniţi VIDEO

scris de L.M.
532 Afisari

UPDATE, sambata. 31 august, ora 01.30 – Aeronava Spartan care transportă 11 persoane rănite în urma accidentului rutier produs în Ungaria a aterizat, sâmbătă, la ora 00,15, la Flotila 90 Transport Aerian.

Avionul militar a fost echipat corespunzător de către SMURD pentru ca medicii să poată acorda îngrijiri de specialitate. La Budapesta au mers patru medici din cadrul SMURD Bucureşti şi şapte asistenţi, coordonaţi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
De asemenea, la bordul aeronavei s-a aflat un echipaj al Ministerului Apărării Naţionale format din piloţii locotenent-comandor Cornel Mladin şi locotenent-comandor Florin Ianculescu, tehnicianul de bord maistru-militar Iulian Chifan şi paramedicul plutonier Dumitru Miu.
Cele 11 persoane transportate în România urmează a fi duse spitale Universitar, Bagdasar Arseni şi Floreasca.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat vineri într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.
Potrivit oficialului MS, ceilalţi 7 răniţi nu pot fi transportaţi din cauza stării de sănătate în care se află.

Microbuzul românesc implicat în accidentul de pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galaţi la Milano şi avea 19 pasageri şi doi şoferi. În urma coliziunii cu un tir, doi bărbaţi şi o femeie au decedat, a anunţat MAE.

Accidentul a fost provocat de tirul cu numere de Bulgaria, care a intrat în microbuz cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele nouă maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

UPDATE, ORA 20.35 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.

Potrivit reprezentantului MS, ceilalţi 7 nu pot fi aduşi în ţară, întrucât nu pot fi transportaţi din cauza stării în care se află. Un avion Spartan a decolat vineri de pe Baza 90 Otopeni pentru a le acorda asistenţă medicală românilor care au fost implicaţi în accidentul din Ungaria. Avionul a transportat echipamente specifice, precum şi cinci medici şi mai mulţi asistenţi, coordonaţi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Microbuzul românesc implicat în accidentul care a avut loc vineri pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, iar în urma coliziunii doi bărbaţi şi o femeie au decedat, a anunţat MAE.

Accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat în microbuz cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele nouă maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă. A

UPDATE 12.45: Premierul Victor Ponta a anunţat că de la Bucureşti va pleca către Budapesta un avion militar, pregătit pentru a acorda asistenţă medicală răniţilor. Împreună cu avionul MAPN va pleca şi o echipă medicală, condusă de Raed Arafat.

Ministerul Sănătăţii român, prin Raed Arafat, informează că cetăţenii români răniţi în gravul accident rutier de pe autostrada M5 sunt internaţi, pentru îngrijiri, la 4 spitale din Budapesta. Aceştia vor fi aduşi în ţară, dacă va fi posibil, transmire Realitatea TV.

Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora.

Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, informează MAE.

Accident în Ungaria. 3 români morţi şi 18 răniţi

Accident în Ungaria. 3 români morţi şi 18 răniţi (Foto: MTI/ Mihádák Zoltán)

Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, potrivit MTI, citată de Mediafax.

Treizeci şi trei de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului naţional ungar de salvare. Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord. Cauza accidentului este face obiectul unei investigaţii, potrivit MTI.

Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5. Mai multe persoane rănite, inclusiv cetăţeni străini, se aflau în stare critică şi erau supuşi unor intervenţii chirurgicale, scrie MTI, fără alte precizări. Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi şi turci, menţionează agenţia ungare de presă.

1 comentariu

CONGO 30-08-2013 - 19:25

GRESEALA ERONATA

Lipsă de concentrare a pilotului aflat în avionul militar trimis la Budapesta pentru aducerea în ţară a victimelor accidentului rutier din această dimineaţă.

În timp ce survola capitala statului vecin şi prieten, pilotul a apăsat din greşeală un buton care a lansat două bombe, care au distrus în totalitate clădirea Parlamentului maghiar.

România a chemat de urgenţă avionul înapoi în ţară, astfel că pentru aducerea românilor răniţi în accidentul din această dimineaţă se vor folosi alte mijloace de transport. „Cel mai probabil, vom aduce românii în ţară cu o divizie de blindate, care se află deja la graniţa cu statul vecin şi prieten.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS