Acasa Actualitate-InternaSocial Accidentul aviatic din Munții Apuseni a facut o nouă victimă

Accidentul aviatic din Munții Apuseni a facut o nouă victimă

scris de C.S.
4 afisari

Tragedia aviatică din Munții Apuseni a făcut o nouă victimă. Astăzi a încetat din viață femeia bolnavă în ajutorul căreia se grăbea să vină echipa de transplant atunci când s-a prăbușit avionul pilotat de regretatul Adrian Iovan. Floarea Mihai, de 62 de ani, a murit in locuinta sa din Pitesti.

Floarea Mihai, de 62 de ani, a murit in locuinta sa din Pitesti.

Femeia a ratat pentru a doua oara un transplant salvator si, peste toate acestea, gandul ca doi oameni au murit incercand sa ii salveze viata nu ii dadea pace.

„M-am gandit si la ei, ca au plecat dupa viata mea, m-am gandit si la mine, nu e usor sa suporti asa o drama cand stii ca cineva se lupta pentru tine, n-am putut sub nici o forma sa dorm, in primul rand ca eram nelinistita si pentru ca cineva si-a pierdut viata ca sa salveze o alta viata„, a declarat ea, in urma cu cateva saptamani.

Din 2011, pacienta sufera de o ciroza hepatica si doar un transplant de ficat o mai poate salva. In 2013 situatia ei s-a agravat – s-a imbolnavit si de cancer.

In noiembrie, anul trecut, a fost aproape de un transplant, dar atunci organul pe care trebuia sa il primeasca nu s-a potrivit. Pentru ca situatia sa era critica, femeia in varsta de 62 de ani a ramas in fruntea listei pentru un transplant, la grupa ei de sange, insa un organ compatibil nu a fost gasit la timp.

La 20 ianuarie 2014, un avion medical ce avea la bord o echipa de medici specializati in recoltarea de organe s-a prabusit in muntii Apuseni, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Doua persoane au murit in accident, pilotul Adrian Iovan si studenta voluntara Aura Ion, din cauza ranilor suferite in timpul aterizarii fortate si a expunerii prelungite la frig.

Operatiunile de salvare, declansate la ora 15, s-au incheiat dupa ora 23, din cauza proastei gestionari a informatiilor si a resurselor si a comunicarii defectuoase intre autoritatile statului, timp in care supravietuitorii au avut de indurat frigul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult