Acasa Actualitate-InternaSocial Accidentul rutier din Bulgaria: Bilanț și starea rǎniților

Accidentul rutier din Bulgaria: Bilanț și starea rǎniților

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Starea celor şase răniţi internaţi la Spitalul Floreasca după accidentul din Bulgaria este stabilă, iar trei dintre cele 16 persoane care au ajuns la SUUB (Spitalul Universitate de Urgențǎ București) au fost internate.

Accidentul rutier din Bulgaria: Bilanț și starea rǎniților (foto:stiri.rol.ro)

Accidentul rutier din Bulgaria: Bilanț și starea rǎniților (foto:stiri.rol.ro)

Ultimele informații oferite luni, 22 septembrie, de cǎtre purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), dr. Leonard Grecescu, indicǎ faptul cǎ dintre cele 16 persoane rănite uşor în accidentul rutier din Bulgaria care au ajuns la unitatea sanitară pentru investigaţii, trei au fost internate, dintre care două au rămas doar 24 de ore, pentru supraveghere şi vor fi externate luni. Acesta a precizat pentru mediafax că şi celelalte 13 persoane aveau răni uşoare, cum ar fi zgârieturi, vânătăi, însă în cazul acestora nu a fost necesară spitalizarea, fiind lăsate să plece acasă. Medicul a adǎugat că unele dintre aceste persoane nu au dorit să rămână sub supraveghere medicală 24 de ore.

Totodatǎ, alţi şase răniţi în accidentul din Bulgaria (doi bărbaţi şi patru femei) sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală. Aceştia au fost aduşi din Bulgaria cu elicoptere, întrucât aveau traumatisme şi fracturi, fiind transportaţi la Bucureşti după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Târnovo. Astfel, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a afirmat luni, pentru mediafax, că una dintre femeile rănite în accidentul din Bulgaria a fost operată duminică seară, pentru o fractură la un picior, în cazul celorlalţi cinci nefiind decise deocamdată intervenţii chirurgicale. Opriţa a mai menționat că starea celor şase pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca după accidentul din Bulgaria este stabilă, toţi fiind conştienţi.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 05.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo – zonă muntoasă din ţara vecină. În autocar se aflau 27 de români – 25 de pasageri şi doi şoferi. În urma accidentului, un român a murit, şase au fost răniţi grav, iar alţii au suferit răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool, după cum au comunicat tot autorităţile bulgare. El a fost testat şi în ce priveşte consumul de alte substanţe interzise. MAI a precizat că Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie. Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult