Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Activitatea spitalelor riscă să fie blocată

UPDATE – Activitatea spitalelor riscă să fie blocată

scris de S. P.
13 afisari

UPDATE – Guvernul a decis, sâmbătă, ca plata gărzilor suplimentare efectuate de medici să se facă pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanţei de Urgenţă 20/2016, începând cu data de 1 octombrie, iar fondurile necesare, de aproximativ 100 de milioane de lei, vor proveni eficientizarea resurselor deja existente, informează Ministerul Sănătăţii.

Colegiul Medicilor din Municipiul București ”constată cu îngrijorare” că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, și susține că actualele reglementări în relația doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare.

medici spital gardaColegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) consideră că autoritățile trebuie să identifice urgent soluții pentru ieșirea din această criză care pune în pericol pacienții. De aceea, solicităm Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe să trateze această problemă cu maximă responsabilitate, astfel încât să permită medicilor exercitarea profesiei în condițiile legii. Actualele reglementări în relația medicilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat CMMB.

CMMB adaugă că angajații din Sănătate nu și-au exercitat dreptul la grevă, „conștienți de importanța socială a actului medical”, iar acest lucru a făcut ca „acest corp profesional să fie permanent discriminat în raport cu angajatorii”.

„Cerem autorităților să nu mai profite de faptul că medicii își respectă angajamentul față de pacienți și să tergiverseze găsirea unor soluții juste la problema gărzilor suplimentare. CMMB, ca reprezentant profesional al medicilor din București în relația cu autoritățile, consideră că situația semnalată trebuie să capete o rezolvare de urgență”, conchide sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult