Acasa Actualitate-InternaSocial Actriţa Olga Tudorache, internată la Spitalul Elias

Actriţa Olga Tudorache, internată la Spitalul Elias

scris de D.P.
9 afisari

Actriţa Olga Tudorache a fost spitalizată, luni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru evaluarea stării de sănătate, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

„Scopul internării este evaluarea stării de sănătate şi stabilirea celei mai adecvate atitudini terapeutice”, au precizat reprezentanţii Spitalului Elias.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Olga Tudorache, supranumită „doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult