Acasa Actualitate-InternaSocial ADIMTERE 2018. Repartizarea computerizată

ADIMTERE 2018. Repartizarea computerizată

scris de A.P.
22 afisari

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, luni, rezultatele repartizării computerizate a celor peste 150.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională. Un număr de 176 de elevi au media de admitere 10, iar Colegiul ”Sfântul Sava”din Bucureşti este pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică.

 

Repartizare licee 2013 admitere.edu.ro. Medii la primele 10 licee

Repartizare licee 2018 admitere.edu.ro. Medii la primele 10 licee

MEN a publicat AICI rezultatele repartizării computerizate a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională.

Astfel, 176 de elevi au intrat la liceele pe care le-au dorit cu media de admitere 10.

De asemenea, potrivit MEN, Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti este pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică.

Pe lista primelor 50 de specializări se află mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi liucee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj. Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi din ţară este 9.45.

Trei eleve cu medii peste 8 au rămas nerepartizate: o elevă din Cluj, cu 8.73, una din judeţul Ilfov, cu media de admitere 8.25, şi o elevă din Bucureşti, cu 8.06.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 10 – 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 şi 6 iulie.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost anunţate în 23 iunie şi arată că 73,6% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5.

În 2017, primele zece licee după media de admitere au fost: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 – ultima medie de admitere, 10 -prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mircea cel Batran” din Constanţa: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,48 -ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere,  Colegiul Naţional „Cantemir Voda” din Bucureşti: 9,45 – ultima medie de admitere, 9,92 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44-ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.

Anul trecut, 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult